Yritysuutiset

Kemiraa menestyksellä luotsannut toimitusjohtaja Jari Rosendal on kuollut

Kemiran toimitusjohtaja panosti henkilöstöön ja johdatti yhtiön aiempaa menestyneempään strategiaan.

Kemira Jari Rosendal
Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal.

Kemiran pitkäaikainen toimitusjohtaja, vuorineuvos Jari Rosendal on kuollut. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Rosendal menehtyi lyhyen sairauden seurauksena 31. heinäkuuta. 

Rosendal oli 58-vuotias ja toimi Kemiran toimitusjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Hän oli Neste Oyj:n, Kemianteollisuus ry:n ja European Chemical Industry Councilin Ceficin hallituksen jäsen. Ennen Kemiraa hän teki pitkän uran kaivosteollisuuden johtotehtävissä muun muassa Outotecissa ja Outokummussa.

Kemiran tiedotteen mukaan Jari Rosendal oli johtaja, jolle henkilöstön turvallisuus ja hyvinvointi oli kaikkein tärkeintä. Hänen toimitusjohtajakaudellaan Kemiran kannattavuus parani huomattavasti ja Kemiran strategian painopiste siirtyi kohti kannattavaa ja kestävää kasvua.

Esimerkiksi vuosien 2017-2022 aikana yhtiön liikevaihto nousi 2,5 miljardista eurosta 3,6 miljardiin euroon. Operatiivinen liikevoitto puolestaan nousi 170 miljoonasta eurosta lähes 362 miljoonaan euroon.

Rosendalin johdolla Kemira nousi maailman johtavaksi kestäviä kemikaaliratkaisuja runsaasti vettä käyttäville teollisuudenaloille valmistavaksi yhtiöksi. 

Kemiran operatiivinen liikevoitto kasvoi toisella vuosineljänneksellä 45 prosenttia vertailukaudesta ja oli 101 miljoonaa euroa. Yhtiö odottaa liikevaihdon olevan 3,2 ja 3,7 miljardin euron välillä vuonna 2023, kun viime vuonna se 3,6 miljardia euroa.

Kemira tiedotti 18. heinäkuuta, että Kemiran hallitus ja toimitusjohtaja Rosendal olivat yhdessä sopineet, että Rosendal jättäisi toimitusjohtajan tehtävänsä viimeistään vuonna 2024, ja että Kemiran hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan haun.

Talousjohtaja Petri Castrén toimii väliaikaisena toimitusjohtajana, kunnes uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään.

Kemiran hallitus, johto ja henkilöstö esittävät syvimmän osanottonsa Jarin perheelle ja läheisille.

Kommentoi
Ylös
>