Kasvuosakkeet

Analyytikko: Goforen osake on perusteettoman halpa

Goforen osake on arvostustasoltaan selvästi verrokkejaan edullisempi.

Digitaalisten palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen keskittynyt Gofore jatkoi toisella vuosineljänneksellä vahvaa kasvuaan, kun liikevaihto nousi vertailukaudesta 28 prosenttia vajaaseen 48 miljoonaan euroon. Orgaaninen kasvu oli 22 prosenttia.

Yhtiön liiketulos kuitenkin laski viime vuoden 4,7 miljoonasta eurosta 4,5 miljoonaan euroon. Yhtiön etunoja rekrytoinneissa heijastui alhaisempana laskutusasteena kannattavuuteen.

Yhtiö ei edelleenkään anna ohjeistusta vuoden 2023 näkymistä.

Danske Bank ennustaa kuitenkin Goforen kasvun jatkuvan vahvana kolmannellakin vuosineljänneksellä, mutta oikaistun EBITA-marginaalin laskevan 1,8 prosenttiyksikköä vuositasolla. Pankin analyytikko Daniel Lepistö kertoo, että odotettavissa on toisen vuosineljänneksen pehmeämmän laskutusasteen paranevan vain asteittain.

Lepistön mukaan Gofore on toistaiseksi osoittanut suurempaa kysyntää, kasvua ja katteen joustavuutta moniin paikallisiin verrokkeihin verrattuna.

”Odotamme edelleen markkinoita parempia suorituksia, joiden taustalla on vahva jalansija vakaalla Suomen julkisella sektorilla, mutta myös menestystä globaalien, yksityisten blue-chip-asiakkaiden keskuudessa, erityisesti ’älykkäässä teollisuudessa’”.

Pankki laskee Goforen 12 kuukauden tavoitehinnan 29 euroon aiemmasta 30 eurosta hieman alhaisempien ennusteiden pohjalta.

Goforen osake on alelaarissa verrokkeihin verrattuna.

”Goforella käydään kauppaa merkittävällä 35 prosentin alennuksella tärkeimpiin pohjoismaisiin kilpailijoihin verrattuna, 8,7x EV/EBITA-kerroin vuonna 2024E, mikä on mielestämme perusteetonta”, Lepistö toteaa.

Danske Bank toistaa näkemyksensä, että Goforen tulisi osoittaa suurta sinnikkyyttä nykyisessä epävarmassa kysyntäympäristössä ja pitää osakkeen laskua viimeisen kolmen kuukauden aikana perusteettomana.

Osakkeen ostosuositus säilyy. Tavoitehinta 29 euroa ylittää selkein luvuin Goforen tämän hetken alle 20 euron kurssinoteerauksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös