Kryptot

Voiko Bitcoinin hinta kiitää 60 000 dollariin? Viisi tekijää tukee kryptovaluutan hinnannousua

Spot-bitcoin ETF -rahastojen hyväksyminen saattaa olla yksi Bitcoinin menestystarinan virstanpylväitä. Se saattaa tietää hyvää kryptovaluutan hinnalle.

Voiko bitcoinin hinta kivuta jopa 60 000 dollariin jo ennen maaliskuun loppua? Bitcoiniin sijoittavat ETF-rahastot eivät ainakaan hidasta kryptovaluutan tietä kohti uusia hintaennätyksiä.

Innostus Bitcoinin ympärillä johtuu nyt ennen kaikkea siitä, että Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomission (SEC) hyväksyi keskiviikkona antamansa lausunnon mukaan 11 bitcoinin pörssinoteerattua rahastoa, jotka voivat sijoittaa suoraan bitcoiniin. Hakijoiden luetteloon kuului joitakin Wall Streetin suurimpia nimiä, kuten BlackRock, Franklin Templeton, Fidelity ja Ark Investment Management sekä useita kryptomaailmassa paremmin tunnettuja yrityksiä.

Tähän asti SEC on suhtautunut kielteisesti spot-bitcoin ETF:iin. Se on aiemmin hylännyt tällaiset hakemukset väittäen, että tuotteet ovat alttiita markkinoiden manipuloinnille. Hyväksynnät merkitsevät SEC:n harvinaista suunnanmuutosta yli kymmenen vuotta kestäneen vastustuksen jälkeen.

Kaupankäynti ensimmäisillä bitcoinin spot-markkinahintaa seuraavilla etf-rahastoilla saattaa alkaa jo torstaina.

SEC:n hyväksyntä Bitcoinin spot-hintaa seuraaville pörssinoteerattaville rahastoille on merkkipaalu sekä Bitcoinille että laajemminkin kryptovaluuttamarkkinoille, toteaa varainhoitoyhtiö DeVere Groupin toimitusjohtaja Nigel Green sijoittajakirjeessään. Green on ollut jo pitkään kryptovaluuttojen puolestapuhuja.

Päätös se voi saada Bitcoinin hinnan nousuun pidemmällä aikavälillä, jolloin hinta saattaa saavuttaa 60 000 dollarin rajan tällä vuosineljänneksellä, Green ennustaa.

”Tämä maailman suurimman talouden finanssivalvojan hyväksyntä on käänteentekevä hetki Bitcoinille ja laajemmille kryptomarkkinoille, ja se nostaa hintoja pitkällä aikavälillä, vaikka lähiaikoina tapahtuisikin myyntiä”, Green uskoo.

DeVeren toimitusjohtajan mukaan on viisi pääsyytä suhtautua myönteisesti pitkän aikavälin hintakehitykseen SEC:n hyväksynnän jälkeen.

1. Institutionaalinen tunnustaminen

Greenen mukaan Bitcoin-ETF:ien hyväksyminen edustaa kryptovaluutan selkeää institutionaalista hyväksyntää. Se merkitsee irtautumista Bitcoinin alkuperäisestä maineesta spekulatiivisena ja epävakaana omaisuuseränä.

”Institutionaaliset sijoittajat ovat pitkään olleet varovaisia kryptoalalle tulon suhteen, koska he ovat olleet huolissaan sääntelyn epävarmuudesta ja markkinoiden eheydestä. SEC:n sääntelemien Bitcoin-ETF:ien käyttöönotto ratkaisee nämä huolenaiheet tarjoamalla läpinäkyvän ja turvallisen sijoitusinstrumentin, joka tasoittaa tietä institutionaalisen pääoman virtaamiselle markkinoille”, Green toteaa.

2. Todennäköinen pääomavirta Bitcoin-markkinoille

Yksi Bitcoinin hintojen odotetun nousun tärkeimmistä katalysaattoreista on ETF:ien hyväksymisen jälkeen odotettavissa oleva valtava pääomavirta, Green arvioi.

”Nämä sijoitusvälineet tarjoavat sekä yksityisille että institutionaalisille sijoittajille kätevän ja säännellyn väylän päästä Bitcoiniin ilman, että yksityisten avainlukujen hallinnointi tai sääntelemättömien pörssien käyttäminen olisi monimutkaista.Näin on mahdollista, että sijoittajat voivat hyödyntää Bitcoinia.”

Kun perinteiset sijoittajat etsivät hajautusta ja suurempaa tuottoa, Bitcoin-ETF:t tarjoavat houkuttelevan vaihtoehdon, joka saattaa vapauttaa miljardeja dollareita uusiin sijoituksiin, Green uskoo.

3. Saatavuus ja likviditeetti

Bitcoin-ETF:t auttavat demokratisoimaan pääsyä kryptovaluuttamarkkinoille, jolloin laajempi joukko sijoittajia voi sijoittajaa rahaston kautta Bitcoiniin.

”Lisääntynyt saavutettavuus edistää todennäköisesti Bitcoin-markkinoiden likviditeetin lisääntymistä, mikä vähentää hintavaihteluita ja parantaa kryptovaluutan yleistä vakautta”, Green selittää.

4. Markkinoiden yhdentyminen ja sääntelyn selkeys

Nigel Green arvioi, että Bitcoin-ETF:ien hyväksyminen on jälleen yksi merkittävä askel kohti kryptovaluuttojen integroitumista maailmanlaajuiseen valtavirran rahoitusjärjestelmään.

”Näitä sijoitusvälineitä ympäröivä sääntelyn selkeys tarjoaa markkinaosapuolille puitteet toimia vakiintuneiden sääntöjen mukaisesti, mikä edistää turvallisempaa ja läpinäkyvämpää ympäristöä.”

Kun sääntelyyn liittyvät epävarmuustekijät hälvenevät, yhä useammat institutionaaliset ja yksityiset sijoittajat voivat luottavaisin mielin osallistua kryptomarkkinoille. Se vahvistaa entisestään Bitcoinin legitimiteettiä, Green olettaa.

5. Lisääntynyt maailmanlaajuinen sijoittaminen Bitcoiniin

Green muistuttaa, että Bitcoin-ETF:t eivät rajoitu maantieteellisiin rajoihin, ja ne tarjoavat maailmanlaajuisesti saatavilla olevan sijoitusvälineen sijoittajille eri maissa. Tämän maailmanlaajuisen ulottuvuuden odotetaan edistävän Bitcoinin laajaa hyväksyntää ja tunnustamista laillisena omaisuusluokkana.

”Kun yhä useammat maat omaksuvat ajatuksen säännellyistä Bitcoin-ETF-rahastoista, kryptovaluutta saa todennäköisesti lisää hyväksyntää kansainvälisellä näyttämöllä, mikä houkuttelee laajempaa sijoittajapohjaa ja nostaa hinnat mahdollisesti uusiin korkeuksiin.”

Greenen mukaan Bitcoin-ETF:ien hyväksyminen on vedenjakaja Bitcoinille ja koko kryptomarkkinoille.

Edellä mainitut viisi Bitcoinin kurssia tukevaa tekijää voivat lähettää Bitcoinin hinnan mahdollisesti lähelle kaikkien aikojen huippuja.

”Sijoittajien innostuksen hyökyaallon myötä emme olisi yllättyneitä, jos Bitcoin nousisi 60 000 dollariin tällä vuosineljänneksellä – ja vielä korkeammalle koko vuoden aikana. Odotamme, että historia osoittaa, että ETF-hyväksyntä on merkittävä hintatekijä pitkällä aikavälillä, vaikka hyvin lyhytaikainen myynnin väheneminen olisikin”, Green ennustaa.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>