Yritysuutiset

Ohjelmistoyhtiö Lemonsoft odottaa kasvulle jatkoa

Lemonsoft kasvatti viimeisellä vuosineljänneksellä liikevaihtoaan yrityskaupoin. Oikaistu liikevoitto jäi alle vertailukauden.

Liiketoimintajärjestelmiä tarjoava Lemonsoft kasvatti viime vuoden loka-joulukuussa liikevaihtoaan 15,3 prosenttia vertailukaudesta 7,4 miljoonaan euroon. Kasvu syntyi yrityskauppojen ansiosta, sillä orgaanisesti toiminta supistui 3,7 prosenttia johtuen haastavasta markkinatilanteesta.

Erityisesti konsultointi ja muu liikevaihto jäi vertailukautta matalammalle tasolle. Jatkuvan liikevaihdon orgaaninen kasvu oli positiivinen.

Liikevaihtoa kasvattivat Duunissa.fi -liiketoiminnan hankinta vuonna 2022, jonka liikevaihto ei ollut mukana vertailukaudella loka- ja marraskuussa sekä Finvoicer Group -yritysosto viime vuonna, jonka liikevaihto ei ollut ollenkaan mukana vertailukaudella.

Yhtiön oikaistu liikevoitto oli 1,8 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 2,1 miljoonaa euroa. Tulos jäi Inderesin odottamasta 2,3 miljoonan euron oikaistusta liikevoitosta.

Toimitusjohtaja Jan-Erik Lindfors kertoo, että vuosi 2023 oli markkinoiden epävarmuuden ja vaikeiden makrotaloudellisten olosuhteiden aikaa Suomessa.

”Lemonsoftilla kohtasimme nämä vastatuulet keskittymällä toimiin, jotka liittyivät asiakastyytyväisyyteen sekä organisaatiomme joustavuuden ja tehokkuuden parantamiseen”, hän kertoo.

Toimitusjohtaja myöntää, että Lemonsoftin orgaaninen kasvu vuoden aikana ei kehittynyt tavoitteiden mukaisesti.

Lindforsin mukaan asiakaskannassa on pitkällä aikavälillä merkittävää potentiaalia lisämyyntimahdollisuuksiin, jonka vuoksi vuoden aikana yhtiö panosti myynti- ja toimituskykyynsä valmistautuen vuoteen 2024.

”Olemme SaaS-tuotetalo, laaja tuotetarjooma on kilpailuetumme. Tuotevalikoima, jossa asiakkaiden liiketoiminnan kriittiset tarpeet katetaan hyvin integroiduilla tuotteillamme, mahdollistaa nopeamman arvon tuottamisen”, Lindfors uskoo.

Yhtiöllä on uskoa kasvuun.

Lemonsoftin tavoitteena on jatkaa vakaata kasvua sekä lisäämällä nykyiselle asiakaskannalle tarjottavien ohjelmistomoduulien määrää että kasvattamalla asiakaskantaa uusilla asiakkuuksilla uusmyynnin kautta. Yhtiö arvioi vallitsevan taloustilanteen hillitsevän yhä uusmyynnin ja nykyasiakaskannan kasvua.

Lemonsoftin liikevaihto kasvoi koko viime vuonna 16,8 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Yhtiön uskoo kasvuun tänäkin vuonna.

Lemonsoft arvioi, että tilikauden 2024 liikevaihto kasvaa 10-18 prosenttia verrattuna tilikauteen 2023, ja että oikaistu liikevoitto on 23-28 prosenttia liikevaihdosta vuonna 2024. Viime vuonna oikaistu liikevoitto oli 27 prosenttia liikevaihdosta.

Lemonsoftin osake kipusi torstaina 5,6 prosenttia yhtiön kerrottua hyvistä lähiajan näkymistä.

Kommentoi
Ylös
>