Tiedotteet

Qt Group ja Qualcomm tehostavat teollisuuden IoT-laitteiden käyttöliittymien kehittämistä

Qt Groupin ja Qualcommin yhteistyö auttaa IoT-laitevalmistajia tuomaan tuotteensa markkinoille entistä nopeammin.

Ohjelmistoyhtiöo Qt Group ja yhdysvaltalainen elektroniikka- ja puolijohdevalmistaja Qualcomm Technologies tehostavat yhteistyössä edistyneiden graafisten käyttöliittymien kehitystyötä ja ohjelmistojen laadunvarmistusta teollisuuden IoT-laitteissa.

Qt:n monialustaisten kehitystyökalujen yhdistäminen Qualcommin teknologiaan tarjoaa IoT-laitevalmistajille mahdollisuuden merkittävästi nopeuttaa tuotteidensa saamista markkinoille.

Qualcomm Technologies, yksi maailman suurimmista puolijohdevalmistajista, on pitkään tarjonnut prosessoreita eri toimialoille autoteollisuudesta älypuhelimiin, laajennettuun todellisuuteen ja IoT:hen. Qt Groupin alustan ja työkalujen kytkeminen Qualcommin edistyneihin prosessoreihin tekee käyttöliittymäratkaisujen kehittämisestä ja testaamisesta teollisuuden ohjelmistotoimittajille huomattavasti aiempaa suoraviivaisempaa. Tämän avulla voidaan myös merkittävästi nopeuttaa ja helpottaa laitteistotoimittajien kykyä kehittää moduulijärjestelmiä – valmiita komponentteja sisältäviä pienikokoisia tietokonejärjestelmiä, joiden avulla voidaan helposti kehittää sulautettuja laitteita kuten robotteja ja turvakameroita.

Käyttöliittymäominaisuuksien lisäksi laitevalmistajat, jotka hyödyntävät Qt:n teknologioita tukevia Qualcommin siruja, saavat käyttöönsä Qt Groupin intuitiiviset ja helppokäyttöiset ohjelmistokehitys- ja laadunvarmistustyökalut. Tämä vähentää merkittävästi tuotannon esteitä.

”Kun unohdetaan kaikki teknologiainnovaatioiden ympärillä vellova häly, millä yksittäisellä asialla on viime kädessä eniten vaikutusta käyttäjiin? Käyttökokemuksella ja erityisesti käyttöliittymällä”, sanoo Roger Mazzella, Senior Product Manager Qt Groupilta. ”

Mazzarella kertoo, että Qt Groupin tiimi on ollut ylpeä yhteistyöstä Qualcomm Technologiesin kanssa autoteollisuudessa jo vuosien ajan.

”Nyt pääsemme hyödyntämään kaikkea tätä pohjatyötä IoT-markkinoilla, jonne Qualcommin teknologia sopii erinomaisesti. Heidän korkeatehoiset prosessorinsa käsittelevät raskasta dataliikennettä ja tarjoavat samanaikaisesti ultranopeaa suorituskykyä, jota kehittäjät ja loppukäyttäjät odottavat.”

”Qt:n teknologioiden etu on, että niitä käytetään jo yli 70 toimialalla”, sanoo Juhapekka Niemi, Senior Vice President, Product Management Qt Groupilta.

Niemen mukaan Qt Group tarjoaa IoT:n laitteisto- ja ohjelmistotoimittajille heidän tarvitsemansa käyttöliittymien kehitys- ja laadunvarmistustyökalut suoraan käyttöönotettaviksi. Kun toimittajien ei tarvitse tehdä mitään integraatioita itse, on käyttöliittymien kehittäminen helppoa, mikä lyhentää merkittävästi tuotteiden lanseeraamiseen kuluvaa aikaa.

Hyödyntämällä Qt:n työkaluja ja kehitysympäristöä IoT-valmistajat voivat tuoda laitteidensa käyttöliittymiin edistyneitä 3D-grafiikoita paljon aiempaa kevyemmässä paketissa. Monet muutkin kehitysympäristöt esimerkiksi pelimoottoreissa mahdollistavat myös korkealaatuiset grafiikat, mutta ne sisältävät lisäksi ominaisuuksia, jotka eivät ole tarpeellisia IoT-laitteiden käyttöliittymille. Qt:n kehitysympäristön etuna taas on IoT-laitteille räätälöidyt ominaisuudet, joiden ansiosta kehittäjät voivat rakentaa vastaavia käyttöliittymiä paljon pienemmillä laitteistovaatimuksilla.

”Qualcomm Technologiesilla me uskomme vahvasti toimialaekosysteemiin, jonka ansiosta laitevalmistajat eri toimialoilla voivat tuottaa erinomaisia laitteisto- ja ohjelmistoratkaisuja sirujemme avulla”, sanoo Manvinder Singh, Vice President of Strategy and Partner Solutions Development of IoT Qualcomm Technologiesilta.

”Yhteistyö Qt Groupin kanssa tuo kehittäjille valmiin ratkaisun, jonka päälle he voivat rakentaa omia luovia ratkaisujaan.”

Qt Groupin suunnittelu-, kehitys- ja laadunvarmistustyökalut edistävät entistä saumattomampaa yhteistyötä kehittäjien ja suunnittelijoiden välillä tekemällä prosesseista suoraviivaisia ja mahdollistamalla yhtäaikaisen työskentelyn samalla alustalla. Työkalut ovat ihanteellisia monialustaiseen kehitykseen, erityisesti matalatehoisille ja sulautetuille laitteille.

Kommentoi
Ylös
>