Rahastotietoa

Kehittyvien markkinoiden korkorahastoissa on puolensa

Kehittyvien markkinoiden korkorahastot ovat lisänneet viime vuosina merkittävästi pääomiaan. Miksi kehittyvien markkinoiden korkorahastot kiinnostavat? Talouslehti Forbes tarjoaa neljä perustetta miksi sijoittajan kannattaa hajauttaa sijoituksiaan kehittyvien markkinoiden korkorahastoihin.

Kehittyvien markkinoiden korkospreadit eli korkosijoituskohteen ja riskittömän koron erotus on laskenut amerikkalaisen talouslehti Forbesin mukaan 30 prosenttia finanssikriisin alkamisen jälkeen. Vastaavasti kehittyneiden markkinoiden spreadit ovat kasvaneet. Tämä tarkoittaa siis että kehittyvien markkinoiden korkosijoituskohteiden markkina-arvot ovat nouseet verrattuna kehittyvien markkinoiden korkotuotteisiin.

Forbes listaa neljä syytä miksi kehittyvien markkinoiden korkotuotteet ovat menestyneet kehittyneiden talouksien korkotuotteita paremmin ja miksi kehittyvien markkinoiden korkosijoitukset evat edelleen houkuttelevia.

  1. Kasvu: kehittyvien markkinoiden odotetaan kasvavan neljä kertaa nopeammin kuin kehittyneiden talouksien. Tänä vuonna 72 prosenttia maailman BKT:n kasvusta syntyy kehittyvissä talouksissa.
  2. Talouskuri: Kehittyvät maat ovat kurinalaisempia valtiontalouden hoidossa kuin kehittyneet länsimaat. Kehittyvien maiden budjettialijäämät ovat alhaisempia  ja valtion velka alhaisempi suhteessa BKT:een kuin vanhoissa teollisuusmaissa. Kehittyvien maiden keskimääräinen valtionvelka suhteessa BKT:een on vain 34 prosenttia. Ero kehittyneisiin talouksiin on huima, sillä vanhojen teollisuusvaltioiden vastaava luku on lähes 100 prosenttia.
  3. Luottoluokitusten nousu: Kahdesta edellä mainitusta syystä johtuen kehittyvien talouksien valtioiden ja yritysten luottoluokitukset ovat nousseet. Forbesin mukaan 60 prosenttia kehittyvien maiden yrityslainoista on luokiteltu investment grade -tasolle, eli vakavaraisten yrityslainojen luottoluokkaan. Vielä vuonna 2000 vain 40 prosenttia yrityksistä pääsi kyseiseen luottoluokkaan.
  4. Uudet kysynnän lähteet: Suuret eläkerahastot ja vakuutusyhtiöt ovat lisänneet yhä suuremmassa määrin kehittyvien maiden korkorahastojen kysyntää. Taustalla tähän kehitykseen on se tosiasia, että kyseiset instituutiot eivät löydä länsimaista korkeita korkotuottoja.

Näiden lisäksi kehittyvien markkinoiden korkorahastot tarjoavat valuuttamekanismin kautta mielenkiintoisen suojautumismahdollisuuden eurokriisin pahentumisen varalle. Sijoitustutkimusyhtiö Morningstarin mukaan yhä useampi kehittyvä maa on irrottanut valuuttansa Yhdysvaltain dollarista ja antaa sen arvon mukautua vapaasti. Muutos on lisännyt kotimaisessa valuutassa otetun velan määrää.

Paikallisiin valuuttoihin sijoittavat rahastot tuovat ylimääräisen valuuttariskin, mutta toisaalta ne mahdollistavat esimerkiksi suojautumisen eurokriisin kärjistymiselle. Jos eurokriisi pahenee, on todennäköistä että euron kurssi suhteessa kehittyvien maiden valuuttoihin heikkenee. Valuuttariskin hyväksyminen tarjoaa euromääräisiin sijoituskohteisiin sijoittaneelle siis hajautushyötyä.

Kehittyvien maiden korkotuotteita löytyy joka lähtöön. Sijoittaja voi valita joko perinteisen aktiivisesti hoidetun korkorahaston tai passiivisesti hoidetun indeksiosuusrahaston eli ETF:n. Lisäksi on päätettävä sijoittaako yrityslainoihin vai valtionlainoihin sijoittaviin rahastoihin.

3 kommenttia
Avatar
Laiska Sijoittaja 28.11.2012
| |
Itse olen käyttänyt DXSU:ta kehittyvien maiden korkoihin sijoittamiseen, linkissä ajatuksia: http://laiskasijoittaja.blogspot.fi/2011/09/sijoitusidea-kehittyvien-markkinoiden.html

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös