Markkinakommentit

Asiantuntijat eivät innostu vieläkään Nokiasta

Myönteiset uutiset uusien windows-puhelinten myynnistä eivät ole lisänneet analyytikoiden innostusta Nokian osaketta kohtaan.

Heinäkuun pohjalukemista, 1,3 eurosta,  Nokian kurssi on kiivennyt rajusti noin 3 euroon. Kuukauden aikana yhtiön markkina-arvo Helsingin pörssissä on noussut lähes 40 prosenttia.

Nokian kurssia ovat nostaneet positiiviset viestit uusien puhelinten myynnistä ja jälleennmyyntisopimuksista isojen kauppaketjujen kanssa. Vastikään Nokia kertoi yhteistyöstä Kiinan suurimman operaattorin China Mobilen kanssa.

Nokiaa analysoivia asiantuntijoita myönteiset uutiset eivät ole juurikaan innostaneet. Reutersin tietokannan mukaan viimeisen kuukauden aikana vain yksi analyytikko on muuttanut suosituksen osta-tasolle. Kuukausi sitten osta-suosituksia antoi 5 analyytikkoa, nyt siis 6. Nokian osakkeen myymistä suosittelee edelleen 8 analyytikkoa, kun kuukausi sitten myyntilaidalla oli 9 analyytikkoa. Kaiken kaikkiaan suosituksia Nokian osakkeelle on antanut 48 asiantuntijaa.

Amerikkalaisen Seeking Alpha -sijoitussivustolla sijoitusasiantuntija Jacob Steinberg ihmettelee analyytikoiden pessimistisiä Nokia-näkemyksiä. Steinberg viittaa esimerkiksi Oppenheimerin hyvin skeptisiin näkemyksiin. Oppenheimerin analyytikot uskovat kyllä, että Nokia tulee lyömään viimeisen vuosineljänneksen tulosennusteet, mutta pitemmällä aikavälillä Nokia ei tule onnistumaan.

Oppenheimerin käsityksen mukaan Nokian osakkeen noustrendi ei ole kestävällä pohjalla. Uusien windows-puhelinten positiiviset myyntiluvut johtuvat niiden alhaisesta hinnoittelusta. Oppenheimer näyttää uskovan, että Nokian nousutrendi johtuu Microsoftin tuesta uusien windows-puhelinten myynnissä – joka olisi väliaikaista.

Steinberg huomauttaa, että Oppenheimer ei ole ollut johdonmukainen Nokia suosituksissaan. Helmikuussa Oppenheimer alensi Nokia suositustaan, mutta nosti sitä kesäkuussa. Nyt suositusta on taas laskettu. Steinberg puolestaan uskoo, että Microsoft tulee tukemaan Nokian windows-puhelinten myyntiä jatkossakin.

Steinberg viittaa myös Bank of American analyytikoiden Nokia suosituksiin, jonka mukaan Nokian osake olisi liian riskinen sijoituskohde. Bank of American mukaan Nokian osakkeen tämän hetken hinta pitää sisällään jo kaikki myönteiset odotukset yhtiön tulevaisuuden näkymistä.

Mutta miksi Nokian markkina-arvo pitäisi hinnoitella nyt yhtä alas kuin heinäkuun pohjalukemissa, ihmettelee Steinberg. Hän huomauttaa, että silloinen hinnoittelu piti sisällään pelon, että Nokia menettää käteisvaransa ja ajautuu konkurssiin. Nyt konkurssipelot ovat hälvenneet, koska Nokian kolmesta liiketoimintayksiköstä kaksi teki viimeisellä vuosineljänneksellä positiivista tulosta.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös