Yritysuutiset

Lumia 920 -puhelimista pula, uusi Lumia 820 markkinoille tammikuussa

Suomessa Nokian Lumia 920 -puhelinten heikko saatavuus on jatkunut joulun jälkeen. Tammikuussa kotimaan markkinoille tulee uusi Lumia 820 -puhelin.

Digitoday-lehden mukaan Nokia Lumia 920 -älypuhelimen heikko saatavuus on jatkunut Suomessa joulun jälkeen. Saatavuusongelmien vuoksi Sonera on poistanut Lumia 920:n verkkokaupastaan. Syy on Digitodayn mukaan se, että Sonera myy etäkaupassa mallia ainoastaan kytkysopimuksella. Viranomaisten määräysten mukaan kytkykaupassa asiakkaan pitää saada laite kohtuullisessa ajassa.

Digitodayn mukaan Soneran kilpailija Elisa kertoo, että sillä on Lumia 920:sta kaupoissa ainoastaan hajakappaleita. Esimerkiksi mustat mallit ovat loppuneet. Niitä joutuu jonottamaan ainakin pari viikkoa.

Elisalle tuli yllätyksenä, että Lumia 920:n kysyntä on jatkunut vilkkaana vielä joulun jälkeenkin. Ennen joulua operaattori odotti, että kysyntä vaimenee ja Nokia pystyy toimittamaan kauppoihin tarpeeksi laitteita.

Älypuhelimen saatavuuteen ei ole tullut parannusta. Nokia ei ole kertonut syytä, mistä Lumia 920:n toimitusongelmat Suomessa johtuvat, Digitoday raportoi.

Nokia lumia 820

Ensi viikolla myyntiin on tulossa Lumia 820 -malli, jonka saatavuustilanne näyttää paremmalta. Uutuutta riittää myyntiin asti.

Nokia on ilmoitti, että Lumia 820 -puhelimet saapuvat kauppoihin 10. tammikuuta. Lumia 820 on Suomessa saatavilla keltaisena, punaisena, valkoisena ja mustana. Laitteen suositushinta on 505 euroa.

Lumia 820 on varustettu Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä ja 4,3-tuumaisella AMOLED-näytöllä. Puhelimessa on kahdeksan megapikselin kameralla ilman PureView-teknologiaa tai optista vakainta ja tuettuna ovat LTE-yhteydet. Lumia 820:ssa on vaihdettavat värikuoret. Lumia 820:een on saatavilla myös kovempaa käyttöä kestävä suojakuori.

Verkkolehti Muropaketti arvioi, että Lumia 820:n myyntihinta tulee todennäköisesti olemaan noin 450 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös