Yritysuutiset

Cargotecille merkittävä tilaus Etelä-Amerikasta

Cargoteciin kuuluva Kalmar on saanut suuren satamalaitteiden tilauksen Venezuelan valtion omistamalta Bolivariana de Puertos -satamaoperaattorilta. Tilausten kasvun lisäksi Kalmarin täytyy myös pystyä tehostamaan toimintaansa, sillä segmentin kannattavuus jäi viime vuonna liikevaihdon kovasta kasvusta huolimatta vaatimattomaksi.

Cargotecin liiketoimintasegmentti Kalmar tarjoaa lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmarin saama tilaus on yksi sen suurimmista toimittamista satamalaitteiden tilauksista Bolipuertokselle.

Cargotec kertoi tiedotteessaan, että osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Tilaus sisältää 30 Kalmar-konttikurottajaa, neljä tyhjien konttien käsittelylaitetta, kahdeksan raskaan ja yhdeksän kevyen kapasiteettiluokan haarukkatrukkia, seitsemän raskaan sarjan terminaalitraktoria, 41 keskisarjan terminaalitraktoria ja yhden nollapäästöisen mobiilipukkinosturin. Laitteiden toimitukset alkavat toukokuussa 2013.

Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan. että Kalmarin saama tilaus on jälleen yksi osoitus siitä, että satamaprojektit ovat tekemässä paluuta hiljaisen kauden jälkeen.

Kalmarin kasvu kuitenkin epäilyttää Handelsbankenia. ”Tilauskannan elpymisen lisäksi positiivista näkemystä Cargoteciin vahvistavat myös mahdollisuudet kustannusleikkauksiin ja jakeluverkoston tehostamiseen. Haasteena voidaan kuitenkin pitää sitä, että yhtiö toimii hyvin syklisellä alalla ja on yritysostoineen saattanut kasvaa jo liian nopeasti”, Handelsbanken arvioi.

Kalmarilla onkin haasteita pitää kasvu ja projektit kannattavana. Segmentin neljännen vuosineljänneksen liikevoitto ilman uudelleenjärjestelykuluja oli 1,8 (edellisellä nejänneksellä 10,3) miljoonaa euroa eli vain 0,5  prosenttia liikevaihdosta. Koko vuoden 2012 liikevoitto ilman uudelleenjärjestelykuluja jäi myös vaatimattomaksi, eli noin 32 miljoonaan euroon, mikä oli 2,3 prosenttia liikevaihdosta.

Cargotec kertoi tilinpäätöstiedotteessaan, että Kalmarin Isojen projektien kustannusylitykset, panostukset automaatioteknologiaan sekä huoltoliiketoiminnan alhaisempi osuus liikevaihdosta heikensivät liikevoittomarginaalia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös