Osakeanalyysit

Tapiola pankki: Helsingin pörssin osakkeissa edelleen tuottopotentiaalia

Helsingin pörssin suurimpien yhtiöiden tuottopotentiaali on edelleen korkea viime kuukausien kurssinoususta huolimatta, arvioi Tapiola Pankki aamukatsauksessaan.

Pankki laski Helsingin pörssin suurimmille yhtiöille (OMX HEX 25) tuotto-odotuksen eli riskipreemion käyttäen ns. ylisuurten tuottojen mallia. Tapiola pankki laski kyseisellä mallilla osakkeiden tuottopotentiaalin hyödyntäen ko. yhtiöiden pitkän aikavälin tuloskasvun odotuksia sekä osakkeiden tuoton ja markkinariskin korrelaatiota kuvaavaa beta-kerrointa.

Mitä korkeampi tuotto-odotus, sitä edullisempia osakkeet ovat suhteessa vaihtoehtoisiin riskisijoituksiin, kuten korkean riskiluokituksen yrityslainoihin.

Tapiola pankin laskelmien mukaan osakkeiden tuotto-odotus on edelleen melko korkea, eli 7,1 prosenttia.

Erityisen houkuttelevilta Helsingin pörssin suurimpien yhtiöiden arvostustaso vaikuttaa kun sitä verrattaan yrityslainojen tuotto-odotuksiin. Tapiola pankin laskelmien mukaan nimittäin osakkeiden ja korkean riskiluokituksen yrityslainojen tuotto-odotuksen/riskipreemion ero on nyt noin 3 prosenttia. Korkeariskisten yrityslainojen riskipreemio on nyt noin 4 prosenttia.

Historiallisesti tarkasteltuna on tämä ero nyt poikkeuksellisen suuri. Näin suurta eroa tuotto-odotuksessa ei ole ollut kertaakaan syksyn 2008 jälkeen.

Tästä Tapiola pankki tekee siis sen johtopäätöksen, että osakemarkkinoiden tuottopotentiaali on edelleen melko korkea huolimatta viime kuukausien osakkeiden kurssinoususta.

Kommentoi
Ylös
>