Sijoitusideat

Sijoitusstrategi: Neljä syytä sijoittaa energiasektorin osakkeisiin

Kullan lisäksi myös muut raaka-aineet ovat olleet viime aikoina laskutrendissä . Russ Koesterich, iShares-sijoitusrahaston pääsijoitusstrategi löytää neljä syytä miksi hän suosii tällä hetkellä energiasektorin osakkeita.

1) Öljyn hintanäkymät: Huolimatta viime kuukausien öljyn hinnan laskusta, on öljyn hinta alkanut pikku hiljaa hivuttautumaan ylöspäin. Johtuen öljyn odotetusta kysynnän kasvusta, Koesterich uskoo  hinnan jatkavan nousutrendillä.

2) Alhaiset arvostustasot: Energiasektorin osakkeiden markkina-arvot ovat jääneet selkeästi yleisestä osakeindeksien kehityksestä. Koesterichin mukaan amerikkalaisten energiayhtiöiden hinnat ovat noin 20 prosenttia alle yleisemmän markkinatason. Lisäksi energiasektorin keskimääräinen P/E-kerroin on vain 12,5, mikä on alhaisin arvostustaso kaikista amerikkalaisosakkeiden toimialoista.

3) Korkea osinkotuotto: Suuret amerikkalaiset öljy-yhtiöt tarjoavat nyt noin 3 prosentin osinkotuoton, mikä on amerikkalaisosakkeille kohtuullisen korkea lukema.

4) Suoja inflaatiota vastaan: Historiallisesti energiasektorin osakkeiden tuotot ovat korreloineet positiivisesti inflaation kanssa. Inflaation noustessa siis energiasektorin osakkeiden tuotot ovat kasvaneet. Inflaatio ei ole vielä ongelma, mutta mikäli inflaatio lähtee nousuun, tarjoaa energiasektori suojaa inflaatiota vastaan.

Energiasektorin osakkeita löytyy amerikkalaispörsseistä mielin määrin. Kotimaasta energiasektoria edustavat lähinnä Fortum ja Neste Oil. Pohjoismaista esimerkiksi norjalainen Statoil on arvostustasoltaan maltillisesti hinnoiteltu (12 kk rullaava P/E on vain 6,5).

Kommentoi
Ylös
>