Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö suosii osakkeita rakenneuudistusten hitaudesta huolimatta

Osakeindeksien arvostusRakenneuudistusten hitaus on estänyt markkinoiden paluuta normaalitilanteeseen viime vuosien aikana, arvioi varainhoitoyhtiö Standard Life. Silti yhtiö näkee mahdollisuuksia aktiivisessa osakepoiminnassa.

Kansainvälisen varainhoitoyhtiön Standard Life Investmentsin vuoden puolivälin katsaus osuu aikaa, jolloin finanssimarkkinat ovat muutosvaiheessa. Ne yrittävät määrittää, mitä vaikutuksia on Yhdysvaltain rahapolitiikan muutoksella sekä useissa maissa ‒ etenkin Euroopassa ja Japanissa ‒ tehtävillä rakenteellisilla muutoksilla.

Uusimman Global Outlook -katsauksen mukaan maailman talous voi jatkaa elpymistään vuoteen 2014. Lyhyen aikavälin uudistusten aiheuttamat häiriöt ja pitkän aikavälin trendit luovat suosiollisen ympäristön aktiivisille osakepoimijoille.

Pitkän aikavälin tuoton hakeminen on edelleen Standard Lifen ydintä, mutta markkinoilla ilmenee vähitellen myös syklisiä mahdollisuuksia, jotka osoittavat talouden kasvavan eri tahtiin eri puolilla maailmaa.

“Pitkän aikavälin sijoittajille suuri kysymys on, ovatko viime aikojen ‘ilmakuopat’ väliaikaisia häiriöitä tuottosuhdanteiden eri vaiheiden välissä vai onko markkinoilla nähtävissä merkkejä rakenteellisten vastatuulien vahvistumisesta. Rakenteelliset tekijät ovat vaikeuttaneet nopeaa paluuta normaaliin viimeisten viiden vuoden aikana. Syklisten ja rakenteellisten tekijöiden erottaminen toisistaan ei ole koskaan ollut helppoa eikä varsinkaan nyt, näin suuren häiriön jälkeen”, sanoo Standard Life Investmentsin pääjohtaja Keith Skeoch.

Standard Life arvioi että paluu normaaliin etenee vieläkin hitaasti. Vaikka setelirahoitus on piristänyt taloutta, rakenteellisten muutosten eteneminen matelee. Muutoksia kuitenkin tarvitaan itsestään jatkuvan kasvun vahvistamiseksi, varainhoitoyhtiö painottaa.

”Hidas eteneminen ei kuitenkaan ole sinällään uhka osakkeiden ja muiden riskipitoisten omaisuuslajien suhteelliselle houkuttavuudelle tai niitä tukevalla kassavirtatuotolle. Olemme edelleen sitä mieltä, että olemme rahapolitiikan aiheuttamassa korjaustilanteessa ja että pitkäjänteisten sijoittajien kannattaa sijoittaa pitkällä aikavälillä hyvin tuottaviin osakkeisiin ja kiinteistöihin.”, Standard Life arvioi.

Lähde: Cocomms Oy

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös