Asunnot ja kiinteistöt

Rakentaminen romahtaa, rakennuslupien määrä laski lähes 28 %

rakentaminenKuluvan vuoden kesäkuussa rakennuslupia myönnettiin yhteensä 4 miljoonalle kuutiometrille, mikä on lähes 28 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Hurjinta on asuntorakentamisen romahdus. Asuinrakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä väheni kesäkuussa Tilastokeskuksen mukaan huikeat 44 prosenttia. Muulle kuin asuinrakentamiselle myönnettyjen lupakuutioiden määrä väheni vajaat 21 prosenttia vuoden takaisesta.

Rakennuslupia on myönnetty kesäkuussa jopa vähemmän kuin finanssikriisin pahimmassa syöverissä vuonna 2009.

Myös aloitettu rakentaminen on laskussa, mutta ei läheskään yhtä hurjasti kuin rakennuslupien määrä.

Kesäkuussa käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi väheni 2,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 3,6 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi väheni 7 prosenttia vuoden takaisesta.

Kommentoi
Ylös
>