Osakeanalyysit

Inderes: Uusi Nokia edelleen aliarvostettu

Lähde: www.nokia.com

Lähde: www.nokia.com

Nokian julkistettua matkapuhelinliiketoimintansa myynnin Microsoftille, pomppasi yhtiön kurssi ylöspäin lähes 35 prosenttia. Jäljelle jäävän Nokian markkina-arvo saattaa silti olla edelleen aliarvostettu, arvioi analyysitalo Inderes.

Nokian kassa kohenee matkapuhelinliiketoiminnan myynnin ansiosta 5,44 miljardilla eurolla. Kaupan toteuduttua Nokian nettokassa on täten noin 8 miljardia euroa, mikä tarkoittaa osaketta kohden 2,2 euroa.

Matkapuhelinbisneksen myynnin jälkeen Nokiaan jää kolme liiketoimintaa, verkkoinfrastuktuuriin ja palveluihin keskittynyt NSN, kartta- ja paikkatietopalveluihin keskittynyt HERE ja teknologiakehitykseen ja -lisensointiin keskittynyt Advanced Technologies.

Analyysitalo Inderes arvioi, että yksistään NSN:n arvo on noin 8,5 – 10 miljardia euroa, mikä tarkoittaa noin 2,3 – 2,5 euroa osaketta kohden. Näin ollen siis pelkästään nettokassa ja NSN yhdessä antavat osakkeen arvoksi vähintään 4,5 euroa osakkeelta.

Nokian julkistettua matkapuhelinliiketoiminnan myyntinsä nousi yhtiön osakkeen kurssi noin 4 euroon.

Eli suoraviivaisesti arvioiden: yksistään verkkoliiketoiminta ja nettokassa merkitsisivät näin laskien, että yhtiössä olisi vähintään vajaan 13 prosentin nousupotentiaali nykyiseen noin 4 euron osakekurssiin nähden. Eikä tähän ole vielä laskettu mitään arvoa HERE – ja Advanced Technologies –liiketoiminnoille.

Noiden muiden liiketoimintojen arvoa onkin vaikea arvioida.

“Etenkin Advanced Technologies -yksikön tulostason arviointiin on hyvin niukasti tietoa saatavilla. Nokia on arvioinut aiemmin sen patenttisalkun vuotuisen tulovirran olevan 0,5 miljardia euroa, mutta yhtiö ei nyt ottanut kantaa tähän arvioon”, kertoo Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

Mahdollisen aliarvostuksen lisäksi uudesta yhtiöstä tulee kerralla myös luultavasti hyvää osinkoa maksava yhtiö. Inderes arvioi uuden Nokian pystyvän jakamaan vähintään 0,2 – 0,3 euron tasolla olevaa vuotuista osinkoa, mikä nostaa osinkotuoton yli 5 prosenttiin.

Jos Nokian nykykurssi ei heijastele täysin yhtiön todellista arvoa, saattaa yhtiön tulevaisuuteen liittyvä epävarmuus olla luonteva selitys tälle aliarvostukselle.

“Nyt sijoittajat eivät voi vielä olla varmoja mihin suuntaan yhtiötä lähdetään kehittämään ja mihin taseessa olevia pääomia käytetään, minkä johdosta Nokian osakkeen riskipreemiot pysyvät korkeina”, Inderes arvioi.

Inderes nostaa Nokian tavoitehinnan aiemmasta 3,4 eurosta 4,5 euroon.

Kommentoi
Ylös
>