Yritysuutiset

Raute antoi tulosvaroituksen

tulosvaroitus määritelmäPuuteollisuudelle teknologiaratkaisuja tarjoava Raute alentaa vuodelle 2013 tulosnäkymiä.

Raute kertoo pörssitiedotteessaan liikevaihdon laskevan vuodesta 2012. Liiketulos puolestaan heikkenee edellisestä vuodesta merkittävästi, mutta on silti voitollinen.

Yhtiö on aikaisemmin arvioinut liikevaihdon ja liiketuloksen pysyvän edellisen vuoden 2012 tasolla.  Vuonna 2012 Rauten liikevaihto oli 101 miljoonaa euroa ja liiketulos oli 5,0 miljoonaa euroa voitollinen.  Katsauskaudella 1.1.-30.6.2013 yhtiön liikevaihto oli 43 miljoonaa euroa ja liiketulos 0,6 miljoonaa euroa.

Yhtiö perustelee alentuneita tulosnäkymiään talouden epävarmuudella. “Epävarmuus talouden kehityksen suunnasta on heijastunut Rauten asiakaskunnan investointipäätöksiin ja Rauten projektitoimitusten uusien tilausten määrään”, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Tulosnäkymien heikentyminen johtuu heinä-elokuun alhaisesta uusien tilausten kertymästä sekä lähikuukausille ennakoidusta uusien tilausten määrästä.

Yhtiön liikevaihto on ollut vakaassa kasvussa vuodesta 2009 lähtien. Kuluvan vuoden ensimmäisen ja toisen kvartaalin liikevaihto jäi kuitenkin odotuksia alhaisemmaksi. Yhtiön liikevaihdosta lähes puolet tulee Euroopasta ja Afrikasta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös