Makrotalous

EK: Työllisyystilanne heikkenee edelleen

taantumaLoppuvuosi ei tuo helpotusta työllisyystilanteeseen. Elinkeinoelämän keskusliitto arvioi henkilöstöodotuksien olevan vaisuja, sillä työvoimaa tullaan vielä vähentämään niin rakentamisessa, teollisuudessa kuin palveluissakin.

Työvoiman määrä laski EK:n uusimman suhdannebarometrin mukaan heinä-syyskuussa edelleen jonkin verran teollisuudessa ja palveluissa. Ehkä hieman yllättäen rakentamisen henkilökunta pysyi likimain ennallaan.

Teollisuudessa työvoimaa suunnitellaan vähennettävän myös kuluvan vuoden lopulla. Samanlainen on tilanne myös rakentamisessa ja palveluissa.

Suhdannekuva on lähitulevaisuudessakin aneeminen. Teollisuuden yleisiä lähikuukausien suhdannenäkymiä mittaava saldoluku pysyi lokakuussa -8 pisteessä (heinäkuussa -8). Lokakuussa 24 % teollisuusyrityksistä odotti suhdanteiden hiipuvan talven aikana ja 16 % alasta ennakoi suhdannenousua.

Teollisuudessa uudet tilaukset vähenivät hieman alkusyksyn aikana ja myös rakentamisen tilauskehitys oli heikkoa. Teollisuuden tilauskanta laski selvästi normaalia alemmalle tasolle (saldoluku -35), mutta rakentamisen tilaukset ovat vain vähän alle tavanomaisen.

Jotain positiivistakin raportista löytyy. Euroopan talouden kehitystä ennakoivat indikaattorit ovat nimittäin kohentuneet reippaasti kuluvan vuoden aikana. Reaalitalouden kehitys on kuitenkin vielä heikkoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös