Raaka-aineet

Kullan hinnassa laskupaineita

kulta sijoituskohteenaKullan hinta on painunut lähes vuoden alhaisimmalle tasolle. Markkinahinta on tällä hetkellä vajaat 1250 dollaria unssilta, ja vuoden alusta hinta on laskenut 25 prosenttia.

Laskupaineita kullan hintaan on syntynyt osakemarkkinoiden hyvästä vedosta johtuen. Sijoittajat ovat siirtäneet varojaan turvasatamana toimivasta kullasta riskipitoisempiin osakkeisiin. CNNMoney-lehden mukaan suuret institutionaaliset sijoittajat ovat tavoitelleet parempaa tuottoa osakkeista.

CPM konsernin arvometallien analyytikko Carlos Sanchez arvioi CNNMoney-lehdelle, että kullan hintaan on kohdistunut laskupaineita myös sen jälkeen kun Euroopan keskuspankki laski yllättäen ohjauskoron 0,25 prosenttiin. Ohjauskoron lasku sai dollarin kurssin nousuun suhteessa euroon. Tämä dollarin vahvistuminen tekee dollareissa noteeratut omaisuuslajit, kuten kullan, vähemmän houkutteleviksi sijoituskohteiksi.

Myös kasvaneet epäilyt Yhdysvaltojen keskuspankin Fedin tulevasta rahapolitiikan linjasta luovat laskupaineita kullan hintaan. Mikäli Fed alkaa vähentää liittovaltion velkakirjojen ostoja, tulee se vähentämään dollariin kohdistuvia inflaatiopaineita.

Sijoituskohteena kulta mielletään turvasatamana rahan arvon heikentymistä vastaan. Mikäli paineet rahan arvon heikkenemiselle vähenevät, alenee sijoittajien kiinnostus kultaa kohtaan.

Teknistä analyysia harrastaville treidareille kulta saattaa kuitenkin olla nyt mielenkiintoinen sijoituskohde. Kullan hinta on sitkeästi pysytellyt 1200 dollarin yläpuolella, mikä on treidareille tärkeä tukitaso.

“Tämä on hyvä ostomahdollisuus keskipitkän ja pitkän aikavälin sijoittajille”, arvio Sanchez.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös