Osakeanalyysit

Inderes nostaa Nokian Renkaiden tavoitehintaa

kasvusijoittaminenNokian Renkaat on kasvuyhtiö jonka kasvu on kannattavaa. Vaikka yhtiölle tärkeällä Venäjän markkinalla on ollut vaikeuksia, uskoo analyysitalo Inderes yhtiön pitkän aikavälin kasvutarinaan. 

Inderesin mukaan Pohjoismaiden ja muun Euroopan heikko talouskasvu ja autojen myynnin lasku ovat heikentäneet rengasyhtiön lähiajan näkymiä.

Vaikeassa markkinatilanteessa Nokian Renkaat on kuitenkin onnistunut säilyttämään vahvan kilpailuaseman, Inderes toteaa.

Vahva kilpailuasema näkyy yhtiön marginaaleissa.

”Yhtiön FY’13 liikevoittomarginaali tulee  ennusteillamme olemaan 26,2 % (FY’12: 25,7 %) eli yhtiön historian paras. Marginaalia toki tukee suotuisa raaka-aineiden hintakehitys (-12,5 % FY’13 aikana) sekä uuden keihäänkärkituoteperheen eli Hakkapeliitta 8 lanseeraus, mutta pehmeiden volyymien olosuhteissa tämä on silti erinomainen osoitus yhtiön pitkän aikavälin kilpailukyvystä”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalo uskoo Nokian Renkaiden palaavan takaisin kasvu-uralle ensi vuonna. ”Odotamme kasvun kiihtyvän vuoden jälkipuoliskolla yleisen talouskehityksen mukana ja koko vuoden osalta odotamme 7 %:n liikevaihdon kasvua.”

Myös liikevoitto kasvaa Inderesin arvion mukaan 428 MEUR:oon (FY’13e: 406 MEUR). Liikevoittomarginaali pysyy nykytasolla, kun kasvavien volyymien ja nousevien raaka-ainehintojen nettovaikutus on neutraali.

Kohentuviin kasvunäkymiin suhteutettuna Nokian Renkaiden osakkeen arvostustaso ei ole korkea. Inderesin päivitetyillä ennusteilla laskettu vuoden 2013 P/E on 13. Kerroin on hieman yhtiön historiallista tasoa (15x) alempana, ja Inderes uskoo arvostustason nousevan historialliselle tasolleen.

Arvostustason nousu ja tuloskasvu yhdessä noin 5 prosentin osingon kanssa antaa Nokian Renkaiden osakkeelle hyvää nousuvaraa, Inderes päättelee.

Inderes nostaa Nokian Renkaiden tavoitehinnan 38 euroon (aik. 40 euroa) ja toistaa lisää-suosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös