Markkinakommentit

Pankkijätti varoittaa kehittyvistä markkinoista

Kiina talouskasvuAmerikkalaispankki Goldman Sachs antaa selkeän varoituksen sijoittajille – kehittyvien markkinoiden sijoituskohteet tulevat jatkossakin tuottamaan pettymyksiä.

CNBC-uutistoimistolle lähettämässään asiakaskirjeessä pankki arvioi, että kehittyvät markkinat tulevat alisuoritumaan suurella todennäköisyydellä seuraavien 5 – 10 vuoden ajanjaksolla.

Goldman Sachs suosittaa sijoittajia maltilliseen riskinottoon kehittyvillä markkinoilla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kehittyvien markkinoiden painoa sijoitussalkussa tulisi vähentää 9 prosentista 6 prosenttiin.

Pankki suosittaa kehittyvien markkinoiden painon vähentämistä siitäkin huolimatta että näiden markkinoiden osakkeiden arvostustasot vaikuttavat houkuttelevan alhaisilta.

Kehittyvien markkinoiden kasvu vuosina 2003-2007 perustui olosuhteisiin, joita ei nyt ole näkyvissä, pankki selittää. Poliittiset ja taloudelliset reformit, joita tarvittaisiin talouskasvun nousuun, ovat liian kivuliaita toteuttaa.

Myös sijoitussentimentti eli sijoittajien tunnelmat kehittyviä markkinoita kohtaan ovat muuttuneet selkeästi heikommiksi. ”Tuotot eivät olleet niin houkuttelevia kuin odotettiin, talouskasvu ei ollut niin kestävää kuin kuviteltiin, ja maat eivät olleet niin vakaita kuin kuviteltiin”, Goldman Sachs kirjoittaa.

Suurimmissa kehittyvissä talouksissa, Kiinassa, Brasiliassa ja Venäjällä valtioilla on liian suuri rooli talouden ohjauksessa. Lisäksi nämä maat ovat nojautuneet liiaksi raaka-aineisiin, eivätkä demografiset tekijätkään ole suosiollisia.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös