Makrotalous

Draghi: Vaara ei ole vielä ohi

Euroopan keskuspankki EKPEuroopan keskuspankki päätti pitää ohjauskoron edelleen ennätyksellisen alhaalla. Samalla keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi varoitti kuitenkin, etteivät euroalueen vaarat ole vielä ohi.

Mario Draghi kertoi EKP:n neuvoston korkokokouksen jälkeisessä tiedotus pitävän rahamarkkinoiden ohjauskoron ennallaan ennätyksellisen alhaisella 0,25 prosentin tasolla.

Keskuspankilla on nyt varaa pitää korkotaso alhaalla koska inflaation vaaraa ei ole. Draghin mukana inflaation odotetaan pysyvän nykytasollaan lähikuukaudet. Euroalueen inflaatio hidastui joulukuussa EU:n tilastoviraston Eurostatin ennakkoarvion mukaan 0,8 prosenttiin. Inflaatio on siis selvästi alle keskuspankin 2 prosentin inflaatiotavoitteen.

EKP:n neuvosto painottaa vahvasti säilyttävänsä elvyttävän kantansa rahapolitiikkaan niin kauan kuin on tarpeellista.

Reaalitalouden puolella ongelmia kuitenkin edelleen riittää.

Työttömyysaste pysyy korkeana, säästöohjelmat heikentävät yhä kasvua Italiassa ja Kreikassa ja Ranskan hallitus on kykenemätön kannustamaan kasvuun. Nämä ovat kaikki syitä olla varuillaan euroalueesta tänä vuonna”, Draghi kertoi.

Draghi kieltäytyi tunnustamasta että Euroopan velkakriisi olisi ohi – siitä huolimatta että osakkeiden ja velkakirjojen markkina-arvot ovat nousseet kriisimaissa.

On vielä liian aikaista julkistaa mitään voittoa”, Draghi sanoo. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös