Yritysuutiset

Outotecille kaksi merkittävää tilausta

Copyright © Outotec

Copyright © Outotec

Outotec on saanut ennen vuoden vaihdetta kaksi merkittävää tilausta. Yhtiön lähiajan näkymät ovat silti sumuiset.

Yhtiö kertoi 30.12 sopineensa Norilsk Nickelin kanssa teknologia- ja laitetoimituksesta Talnakhin kupari-nikkeli-rikastamon laajennukselle Krasnojarskin alueelle Itä-Siperiaan. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa, mutta vastaavanlaiset toimitukset ovat tyypillisesti arvoltaan 60-80 miljoonaa euroa.

Hieman aiemmin 27.12 Outotec kertoi saaneensa 100 miljoonan euron tilauksen Turkkilaiselta Cengiz Groupilta. Outotec toimittaa teknologiaa ja palveluita. Tilauksiin sisältyvät pyriittipasutto, pasutteen liuotus- ja uuttolaitokset, kuparisulaton modernisointi sekä kaasunpuhdistus- ja rikkihappotehtaat.

Outoteci kirjaa molemmat tilaukset vuoden 2013 neljännen vuosineljänneksen tilauskertymään.

Nordean mukaan Yhdessä nämä tilaukset nostavat Outotecin tilauskannan noin 10 % korkeammaksi. ”Yhtiö oli puhunut viime vuoden toisen puoliskon aikana siitä, että suuria tilauksia olisi tulossa, mutta niiden saaminen ja ajoitus olivat epävarmat”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan tilausuutiset olivat hyvin myönteinen asia Outotecille, mutta eivät tarkoita sitä, että yhtiön näkymät olisivat muuttuneet selvästi paremmiksi. ”Kaivossektorin investoinnit ovat edelleen laskutrendillä, ja kysymys onkin, nähdäänkö investointien pohjat  kuluvana vuonna vai vasta ensi vuonna”, Nordea toteaa.

Uudet tilaukset ovat sijoittajien kannalta tärkeää tietoa, sillä juuri tilauskannan vähentyminen on tällä hetkellä merkittävin Outotecin osakkeisiin liittyvä epävarmuustekijä.

Kolmannen kvartaalin välitilinpäätöksessä yhtiön toimitusjohtaja totesi: “Maailmantalouden jatkunut epävarmuus sekä kaivosteollisuuden edelleen hidastuneet investoinnitja tuotantokustannusten leikkaukset johtivat huomattavan alhaiseen tilauskertymään kolmannella vuosineljänneksellä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös