Markkinakommentit

”Suomesta on vaikea löytää enää ostettavaa”

Osakeindeksien arvostusSijoitusstrategin mukaan Suomessa ovat osakkeiden arvostustasot nousseet jo haastavan korkealle.

Blogissaan Taaleritehtaan päästrategi Tuomas Komulainen arvioi kotimaan osakemarkkinoilla osakkeiden arvostuskertoimien nousseen jo niin ylös, että helppoja tuottoja on jatkossa vaikea saada.

Osakkeet säilyvät silti parhaana sijoitusluokkana.

Isossa kuvassa sijoitusympäristö on säilymässä osakkeita suosivana, kun globaalien yritysten tulokset kasvavat ja samalla korkotaso on säilymässä länsimaissa hyvin alhaisena”, Komulainen kirjoittaa.

Alhaista korkotasoa ylläpitävät Yhdysvaltojen keskuspankkin lisäksi EKP ja Japanin Keskuspankki. Fed nostaa Komulaisen arvion mukaan viitekorkoja aikaisintaan vuonna 2015, EKP ja Japanin keskuspankki vielä paljon myöhemmin.

Mutta koska osakkeet eivät enää ole halpoja, tulevat korjauslikkeet yleistymään.

Tästä eteenpäin osakkeiden tuottojen toivoisi olevan linjassa tuloskasvun (noin 4 – 7 % per vuosi) kanssa, mutta alhainen korkotaso ruokkii kyllä varallisuushintojen kuplia. Korkeampien arvostuskertoimien myötä osakekurssien korjausliikkeet voivat hyvinkin yleistyä ensi vuonna.”

Joitakin houkuttelevia sijoituskohteita Komulainen sentään löytää Suomesta ja saksankielisestä Euroopasta.

Isoista kotimaisista yhtiöistä Komulainen mainitsee Outokummun, jonka markkina-arvo (760 milj. euroa) on alhainen ja osake voi siksi voi nousta annin jälkeen. Toisena houkuttelevana kotimaisena yhtiönä sijoitusstrategi mainitsee Neste Oilin: ”Neste Oilin (3400 milj. euroa) osakkeen viimeaikaista kurssilaskua on vaikea selittää ainakaan yrityksen tuloskunnolla.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös