Rahastotietoa

Morningstar palkitsi vuoden parhaat sijoitusrahastot

Sijoitustutkimusyhtiön vuosittaisessa Morningstar Awardissa palkittiin jälleen Suomen parhaat rahastot  ja rahastonhoitajat eri rahastoluokissa.

Morningstar palkitsi Aktian nyt toista kertaa peränjälkeen parhaana korkovarainhoitajana. Morningstarin mukaan Aktian korkorahastoista kaikilla oli tammikuun lopussa vähintään kolme tähteä, ja viiden viimeisen vuoden riskikorjattu tuotto oli useimmilla rahastoilla luokkiensa parhaassa viidenneksessä.

Toisen kerran palkittiin myös Fondita ja Seligson.

Fondita Nordic Micro Cap -rahaston vahva tiimi on vuosi toisensa jälkeen pystynyt yhdistämään vahvan tuoton ja maltillisen tuoton heilunnan, vaikka kohteena ovatkin pienet yritykset, Morningstar kertoo.

Suomi-rahastojen luokassa voitto meni jälleen Seligson & Co:n etf-rahastolle (OMXH25), joka sijoittaa suurimpaan 25 yhtiöön Helsingin pörsissä. Seligsonin indeksirahasto on edelleen ainoa laatuaan Suomessa. Rahasto on Morningstarin mukaan hyötynyt suurten yhtiöiden suhteellisesti vahvasta menosta viime vuosina sekä matalista palkkioistaan (0,17 % vuosittainen palkkio).

Seligson & Co sai palkinnon myös valtionobligaatioiden luokassa, jonka voitti Seligson & Co Euro-obligaatio.

Katso kaikki palkitut rahastot perusteluineen tästä linkistä.

Kommentoi
Ylös
>