Rahastotietoa

Hedgerahastot houkuttelevat institutionaalisia sijoittajia

Rahastoyhtiö BlackRockin mukaan suuret sijoittajat etsivät nyt vaihtoehtoisia tuoton lähteitä. Institutionaalisia sijoittajia kiinnostavat tuoton lisäksi myös salkkujensa riskiominaisuudet.

BlackRockin tutkimuksen mukaan hedgerahastot ovat tuottaneet hyvin. 28 prosenttia suurista institutionaalisista sijoittajista uskoo lisäävänsä sijoituksiaan hedgerahastoihin vuonna 2014.

BlackRockin uuden tutkimuksen mukaan hedgerahastoihin virtaa runsaasti lisää varoja kuluvan vuoden aikana. Sijoittajat etsivät vaihtoehtoisia tuoton lähteitä perinteisten sijoituskohteiden, kuten osakkeiden ja joukkolainojen, sijaan.

Mark Woolley, BlackRockin Euroopan ja Aasian hedgerahastotutkimuksen johtaja, sanoo: ”Hedgerahastoja verrataan usein perinteisiin osakesijoituksiin, mutta institutionaaliset sijoittajat eivät tee näin. Suuret institutionaaliset sijoittajat ovat kiinnostuneempia salkkujensa riski- ja tuotto-ominaisuuksista kuin vain kokonaistuotosta. Monet hedgerahastonhoitajat pääsivät hyviin tuottoihin viime vuonna.”

Hedgerahastot ovat sijoitusrahastoja, jotka pyrkivät markkinatilanteesta riippumattomaan tuottoon suojautumalla negatiiviselta markkinakehitykseltä. Usein hedgerahastot käyttävät suojauksessa johdannaisinstrumentteja.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös