Yritysuutiset

Kesko suunnittelee kiinteistörahaston perustamista

Kauppaketju kertoo selvittävänsä osan omistamistaan kauppapaikoista myyntiä muodostettavaan rahastoon. Tarkoittaako tämä mahdollista lisäosinkoa yhtiön osakkeenomistajille?

Kesko olisi rahastossa mukana yhtenä merkittävänä sijoittajana, yhtiö kertoo hallituksen toimintakertomuksessaan. Kesko-konserni jatkaisi toimintaansa kyseisissä kauppapaikoissa niiden rahastoon myynnin yhteydessä solmittavin pitkäaikaisin vuokrasopimuksin.

Keskon tavoitteena on muodostaa käyvältä arvoltaan enintään noin 750−950 milj. euron arvoinen rahastokokonaisuus, joka koostuisi Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä sijaitsevista, pääosin Keskon omistamista kauppapaikoista ja kauppakeskuksista.

Kauppaketju siis myisi noin 750-900 miljoonan euron edestä kiinteistöjä perustettavalle rahastolle.

Kiinteistösijoitusrahaston toteutuminen riippuu Keskon mukaan paitsi sijoittajien kiinnostuksen lisäksi siitä, että Keskon on mahdollista saavuttaa järjestelyssä ehdot, jotka ovat sen kannalta liiketaloudellisesti perusteltavissa. Lisäksi kiinteistösijoitusrahastotoiminnan aloittaminen edellyttää Finanssivalvonnan lupaa.

Mahdollisen rahaston ennakoidaan toteutuvan vuoden 2014 aikana.

Sijoittajien kannalta erityisen mielenkiintoista mahdollisessa järjestelyssä on, miten kauppaketju käyttäisi vapautuvat rahavarat.

Keskon mukaan vapautuvat varat käytettäisiin yhtiön mukaan ensisijaisesti kasvuhankkeisiin ja mahdollisiin yritysostoihin. Nordea arvioi kuitenkin markkinakommenteissaan kuitenkin, että useamman euron lisäosinko voisi olla myös yksi mahdollisuus.

Kommentoi
Ylös
>