Asunnot ja kiinteistöt

Nämä ryhmät hyötyvät asuntomarkkinoiden nykytilanteesta

Kiinteistömaailma arvioi, että nykyisestä asuntomarkkinoiden tilanteesta hyötyy kaksi ryhmää: ensiasunnon ostajat ja kasvavat lapsiperheet.

”Ensiasunnon ostaja hyötyy alhaisista koroista ja kasvava perhe puolestaan voi nyt hankkia lisähuoneen edullisesti, sillä pienet asunnot pitävät hintansa suuria paremmin”, Kiinteistömaailma toteaa tiedotteessaan.

Kiinteistömaailman mukaan peräti 60 prosenttia asuntokaupan ammattilaisista on sitä mieltä, että asuntomarkkinoilla on nyt ostajan markkinat. Ostamista puoltaa erityisesti alhainen korkotaso, mikä on positiivista erityisesti ensiasunnon ostajille.

Myös kasvavat lapsiperheet hyötyvät tilanteesta.

Kiinteistönvälittäjäbarometrin mukaan pienet asunnot (1-2 huonetta) pitävät hintansa paremmin kuin kolmiot ja sitä suuremmat asunnot. Noin 50 prosenttia uskoo, että pienten kerrostaloasuntojen hinnat nousevat, ja vastaavasti lähes 70 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo, että omakotitalojen hinnat tulevat seuraavan puolen vuoden aikana alaspäin.

Kiinteistömaailman toimitusjohtajan Seppo Hämäläisen mukaan tässä piilee mahdollisuus kasvavalle lapsiperheelle, jonka kannattaisi nyt ennakoida tilanne ja vaihtaa pienemmästä suurempaan:

”Olisi hölmöä jättää käyttämättä markkinoiden suoma mahdollisuus järkevään perheasuntoon”.

Vanhan omakotitalon omistajalle asuntomarkkinoiden tilanne ei näytä ruusuiselta. Välittäjistä 55 prosenttia nimittäin arvioi, että peruskorjattavista omakotitaloista on ylitarjontaa.

Hämäläisen neuvo vanhojen omakotitalojen omistajille on tyly: ”Vanhan omakotitalon omistajan kannattaisi myydä nyt, kun hintojen eriytyminen asunnon kunnon mukaan on vasta alkanut. Toinen vaihtoehto on remontoida ja siten säilyttää asuntovarallisuuden taso.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös