Osakeanalyysit

Cramo laskee ohjeistustaan – ja Inderes laskee tavoitehintaa

Konevuokraaja Cramo laskee kuluvan vuoden näkymiään. Analyysitalo Inderes laskee samalla yhtiön tavoitehintaa.

Cramon aiempi ohjeistus käviliian hankalaksi saavuttaa, sillä Euroopan konevuokrausmarkkinat eivät ole elpynyt sillä vauhdilla mitä yhtiö alkuvuodesta odotti.

Cramon uusi ohjeistus odottaa vuoden 2014 liikevaihdon ja EBITA -liikevoittomarginaalin olevan alempia kuin vuonna 2013. Aiemman ohjeistuksen mukaan sekä liikevaihdon että EBITA-marginaalin odotettiin kasvavan vuodesta2013.

Inderesin mukaan ohjeistuksen alentaminen johtuu Euroopan yleisen taloustilanteen heikkoudesta, joka on vaikuttanut Cramon loppuvuoden liikevaihdon kasvuodotuksiin.

”Cramon alkuvuonna antama ohjeistus nojautui pitkälti ulkoisten ennustelaitosten, kuten Euroconstructin ja European Rental Associationin positiivisiin ennusteisiin Euroopan konevuokrausalan laaja-alaisesta elpymisestä. Elpyminen on näyttänyt venyvän koko ajan pidemmälle tulevaisuuteen ja johto on joutunut jokaisen osavuosikatsauksen yhteydessä toteamaan, ettei noususta ole näkyny ttoiminnassa vielä toivottuja merkkejä”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessaan.

Inderesin mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että markkinan vahvaa elpymistä joudutaan odottamaan jälleen ensi vuoteen. Uusimpien Euroconstructin lukujen mukaan rakennusmarkkina kasvaa Euroopassa keskimäärin 1,5 % vuonna 2014 ja 2,4 % vuonna 2015.

”Cramon liikevaihdosta noin 55 % tulee rakennusmarkkinoilta, joten kasvun ajuri on olemassa, mutta se onedelleen heikko”, Inderes toteaa. European Rental Association arvioi Cramon suurimpien vuokrausmarkkinoiden (Suomi, Ruotsi, Norja) kasvavan noin 2,5 % tänä vuonna.

Cramo on kuitenkin viimeisen vuoden aikana tehostanut omaa toimintaansa selvästi, ja se antaa yhtiölle kasvupotentiaalia tulevaisuudessa. ”Yhtiöllä on toimialalle ominaisen kustannusrakenteen takia hyvin suuri tulosvipu, jos toimiala alkaa ensi vuoden puolella näyttää kauan odotettuja elpymisenmerkkejä”, Inderes toteaa.

Inderes laskee Cramon tämän ja ensi vuoden ennusteita vain hieman. Analyysiyhtiön mukaan heikon alkuvuoden jälkeen ohjeistuksen saavuttaminen on jo valmiiksi haastavaa. Osakkeen tavoitehinnan Inderes laskee 13,0 euroon (aiemmin 14,5euroa) ja toistaa lisää-suosituksen.

Päivitetyillä Inderesin ennusteilla Cramon P/E-luvut vuosille 2014 ja 2015 ovat 14x ja10x. ”Osinkotuotot vastaaville vuosille noin 60 %:n osingonjakosuhteella ovat kohtalaisen korkeat 5,0 % ja 5,3 %”, analyysitalo toteaa.

Kommentoi
Ylös
>