Markkinakommentit

BlackRock: Eurooppalaiset osakkeet ovat edullisia

Rahastoyhtiö näkee kolme syytä, miksi eurooppalaiset osakkeet ovat tällä hetkellä houkuttelevia.

Jenkkiosakkeet ovat jo monen asiantuntijan mukaan liian kalliita ja kehittyvät markkinat puolestaan liian riskisiä korkean volatiliteetin vuoksi. Mistä markkinoilta sijoittaja voi tässä tilanteessa löytää houkuttelevia osakesijoituksia?

Rahastoyhtiö BlackRockin mukaan vastaus on Eurooppa.

Euroopan elpyminen pitkään sinnitelleestä taantumasta on ollut selvästi Yhdysvaltoja vaisumpaa. Toisaalta kasvu on nyt vasta käynnistymässä, BlackRock toteaa.

Rahastoyhtiö löytää kolme seikkaa, jotka tukevat eurooppalaisten osakkeiden tuottopotentiaalia.

Kevyt rahapolitiikka

Toisin kuin Yhdysvalloissa, on euroalueella rahapolitiikka keventymässä, mikä tukee alueen talouskasvua. Ohjauskoron lasku yhdessä muiden rahapolitiikkaa keventävien toimien kanssa tulee todennäköisesti helpottamaan euroalueen luottotilannetta ja edistämään talouden elpymistä.

Houkutteleva osakkeiden arvostustaso

Euroalueen osakkeiden arvostustaso on BlackRockin mukaan tällä hetkellä houkutteleva – erityisesti jos verrataan arvostustasoa Yhdysvaltojen osakemarkkinoihin.

Alla oleva kuvaaja osoittaa tämän varsin havainnollisesti. Euroalueen osakkeiden keskimääräinen taseperusteinen arvostuskerroin P/B, eli hinta suhteessa tasesubstanssiin (kirja-arvoon) suhteessa USA:n vastaavaan on painunut selkeästi alle yhden. Eli euroalueen osakkeiden arvostustaso on alhaisempi kuin Yhdysvaltojen.

osakkeet-arvostustaso-092014

Mikä vielä tärkeämpää, euroalueen arvostuskerroin suhteessa USA:n vastaavaan on myös selvästi alle historiallisen keskiarvon.

Kohentuvat talousfundamentit

Euroalueen makrotalouden perustekijät ovat selkeästi kohentumassa. BlackRockin mukaan alueen vaihtotase ja nettopääomavirrat ovat kohentumassa.

Lisäksi alueen liiketoimintaympäristöä kuvaava Ifo-indeksi on kohentumassa. Ifo kuvaa Saksan talouden tilaa.

Kommentoi
Ylös
>