Osakeanalyysit

Inderes nostaa Stora-Enson suositusta

Analyysitalo Inderesin mukaan metsäyhtiö Stora-Enson osakkeen riskipreemio on noussut liian suureksi.

Stora Enson osake on laskenut maaliskuun huipuilta yli 20 prosenttia. Samaan aikaan kuitenkin yhtiön tuloskehitys on ollut positiivista etenkin yli odotusten onnistuneen säästöohjelman ansiosta, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Metsäyhtiön osakkeen kurssilasku viestiikin analyysitalon mukaan osakkeenriskipreemion leventymisestä. Markkinoilla on herännyt epäluuloa Stora Enson investointien tuleviin tuottojen suhteen, mikä on Inderesin mukaan kasvattanut osakkeen riskipreemion liian leveäksi.

”Arviomme mukaan tämä johtuu markkinoilla heränneistä epäilyksistä Stora Enson suurten investointiprojektien (Uruguayn sellutehdas, Kiinan kuluttajapakkauskartonkitehdas) tuottopotentiaalista, vaikka luonnollisesti myös Euroopan makrotalouden vaisulla uutisvirralla on ollut osuutta asiaan”, Inderes arvioi.

Inderes pitää kuitenkin sijoittajien huolia liioiteltuina. Kurssilasku antaa sijoittajille oivan mahdollisuuden kasvattaa positiota tulosparannusten tiellä olevassa yhtiössä.

Stora Enso on saanut kustannusrakenteensa jo varsin kilpailukykyiselle tasolle pitkään jatkuneiden säästöjen myötä, Inderes toteaa. Ensi vuodesta alkaen analyysitalo odottaa yhtiön suurten investointien tuovan entistä suuremman osan tulosparannuksista.

Yhtiön tuloskasvunäkymä on hyvä myös ensi vuoden jälkeen. Inderesin mukaan yhtiön liikevaihdon rakenne paranee vuodesta 2016 alkaen, kun Renewable Packaging nousee yhtiön suurimmaksi divisioonaksi Varkauden ja Kiinan kartonki-investointien valmistuessa.

Riskejäkin metsäyhtiön näkymissä toki on. Inderesin mukaan merkittävin lyhyen tähtäimen riski Stora Enson kannalta on Euroopan makrotaloustilanne, joka on osoittanut heikentymisen merkkejä kesän aikana muun muassa geopoliittisten kriisien takia.

Positiivisiin näkymiin suhteutettuna Stora-Enson osake ei ole kallis.

”Stora Enson ennusteitamme mukaiset P/E-luvut vuosille 2014 ja 2015 ovat 13x ja 10x, joten pidämme arvostustasoa varsin houkuttelevana. Yhtiö on arvostettu tasepohjaisesti alle kirja-arvonsa P/B-luvulla 0,9x, kun taas ennustettu osinkotuotto on kohonnut lähivuosien osalta nykyinen markkinatilanne huomioiden jo melko mukavalle 4,6 %:n tasolle. Näiden lukujen valossa pidämme osakkeen tuotto/riski-suhdetta varsin houkuttelevana juuri nyt.”

Inderesin tavoitehinta Stora-Enson osakkeelle on 7,60 euroa ja suositus on ”Osta”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös