Talouden trendit

Nordnetin sosiaalinen sijoituspalvelu Shareville avautui

Nordnet avasi sosiaalisen sijoitusverkoston, jossa sijoittajat voivat saada ideoita ja seurata toistensa kauppoja reaaliajassa.

Sosiaalinen sijoitusverkosto Shareville tarjoaa suomalaisille täysin uudenlaisen tavan sijoittaa, Nordnet kertoo tiedotteessaan. Suomalaiset voivat ottaa sijoittamisen haltuunsa seuraamalla muita sijoittajia ja oppimalla toisiltaan.

Shareville on Nordnetin mukaan sosiaalinen sijoitusverkosto, jossa pohjoismaalaiset sijoittajat voivat saada ideoita ja seurata toistensa kauppoja reaaliajassa.

Sharevillen käyttäjät voivat seurata kiinnostavia sijoittajia ja oppia heiltä. Käyttäjä voi tarkastella muiden sijoituksia ja jaka näkemyksiä osakkeista, hajauttamisesta, salkun kehityksestä ja päätöksistä kauppojen takana.

Lisäksi käyttäjä voi osallistua keskusteluihin arvopapereista ja sijoitusstrategioista. Käyttäjän tulee jakaa ainakin yksi oma salkku muiden nähtäväksi. Käyttäjä voi kuitenkin esiintyä anonyymisti nimimerkillä, eivätkä muut käyttäjät näe myöskään salkun todellista rahamäärää.

Nordnet osti enemmistön ruotsalaisesta Sharevillestä vuonna 2013. Nordnetin ja Sharevillen yhteistyön myötä Nordnetin 400 000 pohjoismaalaista asiakasta pääsee hyödyntämään palvelua sijoittamisessaan.

Sijoittamisessa on pitkään ollut kyse pankin ja asiakkaan välisestä keskustelusta. Shareville mahdollistaa sijoittajien välisen keskustelun uudella tavalla, Nordnet kertoo.

Nordnetin mukaan suomalaiset ottavat usein vastaan sijoitusneuvoja ystäviltä ja perheeltä (48 %). Pankkineuvojan kanssa asioiminen ei ole suosiossa: Vain 18 % kysyy pankista neuvoa taloudellisiin päätöksiinsä.

”Kiire ja suomalaisten kokema osaamisen puute on johtanut siihen, että suomalaiset eivät säästä niin paljon kun voisivat. Haluamme muuttaa tämän Sharevillen avulla”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

Odenwallin mukaan suomalaiset tuntuvat myös olevan sitä mieltä, että raha-asioiden hoitamiseen tarvitaan korkeakoulututkinto. ”Tarvitseeko sen olla niin? Eikö jokaisella voisi olla tarpeeksi osaamista omien sijoitustensa hoitamiseksi? Shareville tekee sijoittamisesta sosiaalista ja säästämisestä demokraattista”, Odenwall jatkaa.

Nordnetin mukaan 37 % suomalaisista kertoo tuttavapiirissään olevan 1–50 henkilöä, joiden sijoitukset kiinnostavat. Sharevillessä säästäjät voivat anonyymisti hoitaa omia sijoituksiaan seuraamalla muita sijoittajia.

Shareville-palveluun voi tutustua tästä.

Kommentoi
Ylös
>