Makrotalous

Paljastus: Keskuspankki aloittaa setelielvytyksen

EKP on päättänyt aloittaa odotettua suuremman arvopapereiden osto-ohjelman, uutistoimisto Bloomberg kertoo nimettömiin keskuspankkilähteisiin viitaten.

EKP:n johtokunta on Bloombergin mukaan esittänyt pankin neuvostolle 50 miljardin kuukausittaista osto-ohjelmaa. Ostot alkaisivat maaliskuussa ja kestäisivät vuoden 2016 loppuun.

Kaiken kaikkiaan EKP ostaisi arvopapereita peräti 1,1 triljoonalla eurolla. Ostot tulisivat kohdistumaan etupäässä valtionlainoihin.

Osto-ohjelma on odotettua suurempi. EKP:n aiemmat pankin taseen kokoon viittaavat lausunnot ovat antaneet ymmärtää, ettei osto-ohjelma olisi ollut niin suuri kuin mitä nyt ollaan päätetty, kommentoi päätöstä Mizuho International -yhtiön Euroopan pääekonomisti Barbieri Hermitti Bloombergille.

Päätöstä on joka tapauksessa osattu markkinoilla jo odottaa. Euroopan talous on edelleen laahannut tuskallisessa taantumassa ja uudeksi ongelmaksi näyttää muodostuvan deflaation uhka.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös