Markkinakommentit

Wahlroos ihmettelee sijoittajien reaktiota öljyn hintaan

Björn-Wahlroos-012015

Björn Wahlroosin mielestä osakemarkkinoiden reaktio öljyn hintaan on anomalia.

Öljyn hinta on hinta tippunut rajusti viime viikkoina. Maailmanmarkkinahinta on laskenut 110 dollarista barrelilta noin 45 dollariin tammikuun puoliväliin mennessä.

Sammon hallituksen puheenjohtaja näkee, että öljyn hinta tulee palaamaan normaaliin, noin 60–70 dollariin barrelilta, arviolta vuoden sisällä. Wahlroos kuitenkin korostaa, että öljyn hinnan laskun pitäisi olla hyvä asia maailmantaloudelle.

“Osakemarkkinoiden reaktio öljyn hintaan on anomalia. Kun öljyn hinta laskee, pörssien pitäisi nousta. Mutta itse asiassa viime aikoina korrelaatio on ollut päinvastainen. Öljyn hinnan kehityksessä on jotain, mitä maailmanmarkkinat tulkitsevat väärin”, Wahlroos lataa Mandatum Lifen artikkelissa.

Wahlroos perustelee näkemystään sillä, että öljyn hinnassa olisi pitänyt tapahtua muutoksia jo Yhdysvaltojen liuskeöljybuumin (shale oil) ja siihen liittyvien teknologisten innovaatioiden myötä.

“On itse asiassa yllättävää, että öljyn hinta säilyi niin korkealla, kun samaan aikaan maailma innostui liuskeöljystä ja ajatuksesta, että Yhdysvallat voisi olla omavarainen öljyn suhteen. Pitkään aikaan tämä ei vaikuttanut hintaan ollenkaan. Nyt lasku tuli, ja se tuli kovaa.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös