Indikaattorit

Suomen vienti laski 6 prosenttia

Suomen tavaraviennin arvo laski Tullin ulkomaankaupan ennakkotilaston mukaan kuusi prosenttia marraskuussa. Kauppatase on edelleen alijäämäinen.

Vienti oli arvoltaan lähes 4,5 miljardia euroa. Tuonti laski prosentin vuoden takaisesta ja oli arvoltaan vajaat 4,6 miljardia euroa. Tammi-marraskuun yhteenlaskettu vienti laski prosentin. Myös yhteenlaskettu tuonti vuoden alusta laski prosentin verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Kauppatase oli Tullin mukaan marraskuussa 115 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tammi-marraskuussa kauppataseen alijäämää on kertynyt 1,7 miljardia euroa. Viime vuoden marraskuussa kauppatase oli 121 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Tammi-marraskuun vaje oli vuosi sitten runsaat 1,8 miljardia euroa.

Vienti EU-maihin laski kuusi prosenttia marraskuussa ja myös vienti EU-maiden ulkopuolelle laski kuusi prosenttia.

Tullin mukaan vienti kasvoi Saksaan ja Yhdysvaltoihin. Vienti Ruotsiin, Venäjälle ja Ranskaan pieneni. Tuonti EU-maista laski marraskuussa kolme prosenttia, kun taas tuonti EU-maiden ulkopuolelta kohosi kaksi prosenttia. Tuonti kasvoi Norjasta ja Iso-Britanniasta. Tuonnissa laskua oli eniten Venäjältä. Myös tuonti Ruotsista ja Saksasta väheni.

Tammi-marraskuussa vienti EU-maihin on noussut neljä prosenttia ja ulkokaupan vienti laskenut seitsemän prosenttia. Tuonti EU-maista on kasvanut kaksi prosenttia tammi-marraskuussa, kun taas tuonti EU:n ulkopuolelta on laskenut neljä prosenttia.

Kokonaisviennin laskuun marraskuussa vaikutti eniten koneiden ja laitteiden viennin väheneminen. Myös öljytuotteiden, paperin ja pahvin sekä raudan ja teräksen vienti laski vuoden takaisesta. Nousussa oli paperimassan vienti.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös