Kumppaniblogit

Vuosi 2014 oli bisnessijoittajalle hyvä vuosi

Helsingin pörssin viimeinen kaupankäyntipäivä on jo hyvässä vauhdissa. Kulunut vuosi on ollut osakesijoittajalle suotuisa, mutta odotetun yllätyksellinen.

Pitkä nousuputki USA:n markkinoilla tuli monelle pessimistille yllätyksenä, mutta Suomessa kurssikehitys on ollut optimistien odotuksia heikompaa.

Karkeasti osakeindeksin arvostustasoa mittaava Tinpie-indeksi näyttää suomalaisille osakkeilla lievää yliarvostusta, mutta tästä ei pysty vetämään minkäänlaisia johtopäätöksiä vuoden 2015 kehityksestä. Itse pidän nousun jatkumista laskuskenaariota todennäköisempänä, mutta en ole koskaan ollut kovin hyvä ennustaja. Hyvän tuottohistoriani taustalla ovat aivan muut tekijät.

Menestyvä bisnessijoittaja ostaa hyvää bisnestä, kun sitä on myytävänä hyvään hintaan. Hän ei odottele parasta mahdollista ostohetkeä, vaan tarttuu jo hyvään tilaisuuteen. Toisaalta hän ei osta, jos ei ymmärrä ostokohdetta riittävän hyvin tai pitää siitä pyydettyä hintaa liian kalliina. Hyviä bisneksiä on tarjolla harvoin hyvään hintaan, ja siksi bisnessijoittaja pääsee ostoksille harvakseltaan. Vuosi 2014 tarjosi pari hyvää ostotilaisuutta ja eiköhän ensi vuonnakin ole mahdollista tehdä uusia bisnessijoituksia.

Oikein hyvää sijoitusmenestystä vuodelle 2015!

bisnessijoittaminen

Mika Hyttinen
Sijoituskirjailija, Vantaa

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös