Markkinakommentit

Mitä tekee Fed?

Alkaneella viikolla sijoittajat odottavat erityisen suurella mielenkiinnolla Yhdysvaltojen keskuspankin Fed:n kokousta keskiviikkona.

Dollarin viime kuukausien nopea vahvistuminen aiheuttaa keskuspankille päänvaivaa.

“Vaikka keskuspankki ei ole vielä tehnyt elettäkään korkojen nostamiseksi, ovat maan rahoitusolot kiristyneet valuutan vahvistumisen myötä”, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.

USA:n talous on kohtuullisen vahvassa kunnossa, mutta kuinka paljon olot voivat kiristyä, ennen kuin ne alkavat hyydyttää maan taloutta, pankki kysyy.

Nordean mukaan sijoittajat odottavat Fedin aloittavan koronnostot kesän tai syksyn aikana. Kiristyvä rahapolitiikka houkuttelee korkosijoittajia jenkkimarkkinoille.

“Kun lähestulkoon kaikki muut keskuspankit maailmassa samaan aikaan keventävät rahapolitiikkaansa, kiristyy USA:n politiikka suhteessa muihin kovaa vauhtia”, Nordea toteaa.

Korkosijoittajien mielenkiinto Yhdysvaltoja kohtaan houkuttelee sijoittajia USA:an parempien korkotuottojen toivossa, mikä vahvistaa valuuttaa entisestään.

“Jos Fed tällä viikolla vihjaa, että koronnosto on tulossa, vahvistuu taala entisestään. Paljon odotuksia on kuitenkin jo leivottu markkinoille, joten vihjeet koronnostojen siirtymisestä voivat helposti käynnistää voittojen kotiuttelua valuuttamarkkinoilta ja Euroopan osakkeista”, Nordea jatkaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös