Osakeanalyysit

Amer Sportsin tavoitehinta reippaasti ylös

Handelsbanken nostaa Amer Sportsin osakkeen tavoitehintaa hurjasti.

Amer Sportin liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä Handelsbankenin odotusten mukaisesti, mutta liikevoitto oli 11 prosenttia pankin ja markkinoiden ennustetta korkeampi.

”Kaikkein positiivisinta Q1:llä oli ulkoiludivisioonan (Outdoor) tuotto, joka yli kaksinkertaistui”, pankki toteaa aamukatsauksessaan. Outdoor-divisioonan vahva meno kertoo pankin mukaan siitä, että asusteiden ja jalkineiden segmentit ovat siinä skaalassa, jossa marginaalille voidaan odottaa kasvua.

Amer yltää noin 3,9 miljardin euron liikevaihtoon ja 390 – 470 miljoonan euron tulokseen vuonna 2020, Handelsbanken ennustaa.

Amer Sportsin houkuttelevuutta sijoituskohteena lisää sen kannattavuusmarginaalien odotettu parantuminen pitkällä aikavälillä.

”Kasvuinvestoinnit saivat meidät kuitenkin skeptisiksi sen suhteen, voiko marginaali pysyä hyvänä tänä ja ensi vuonna. Tämä oli perustelumme VÄHENNÄ-suositukselle, josta nyt luovuimme”, Handelsbanken toteaa. Vahvan ensimmäisen kvartaalin ja parantuneiden näkymien perusteella pankin uudet arviot ovat konsensusnäkymää optimistisemmat. Handelsbanken pitää 10 prosentin marginaalitavoitetta vuodelle 2016 edelleen haastavana, mutta odottaa vuodelle 2017 kuitenkin jo 9,8 prosentin marginaalia ja vahvaa tuottojen kasvua.

Pankin mukaan Amer Sports ei ole ensi vuoden ennusteisiin perustuvilla P/E- tai EV/EBIT-arvostusmittareilla kallis, eikä nykyinen arvostustaso ole muihin urheiluvälineyhtiöihin nähden perusteltu.

Handelsbanken nostaa Amer Sportsin suosituksen tasolle ”Lisää” aiemmasta ”Vähennä” ja nostaa tavoitehinnan 19 eurosta peräti 27 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös