Osakeanalyysit

Inderes nostaa Verkkokauppa.com:n tavoitehintaa ja suositusta

Verkkokauppa.com-osavuosikatsaus-osakeanalyysi-042016 (2)

Analyysitalo Inderes odottaa Verkkokauppa.com:lta kovaa kasvua jatkossakin. Nyt osakkeen arvostuskin alkaa näyttää hyväksyttävältä.

Verkkokauppa.com:n ensimmäisen vuosineljänneksen tulos oli kokonaisuutena täysin linjassa analyysitalo Inderesin odotusten kanssa ja kokonaisuutena vuosi on lähtenyt yhtiöllä hyvin käyntiin, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Verkkokauppa.com oli tulosjulkistuksessaan yhä vaitonainen tulevaisuuden strategisista linjauksista.

Inderes odottaa kuitenkin, että asiakasrahoitus tullaan lanseeraamaan asteittain kuluvan vuoden aikana. Lisäksi analyysitalo odottaa C2C-kauppapaikan ja uuden mobiilisivuston julkaisua toisen vuosineljänneksen aikana.

Inderes pitää ennusteensa lähes muuttumattomina ja odottaa yhtiöltä edelleen voimakasta kasvua ja selkeää tulosparannusta tälle vuodelle.

”Ennustamme yhtiön kasvun jatkuvan myös tulevina vuosina ripeänä ja vuosien 2014 – 2018 välillä EPS kasvaa keskimäärin 35 %”, Inderes ennustaa

Verkkokauppa.com:n osakkeen arvostus alkaa näyttää analyysitalon ennusteiden valossa kohtuulliselta, kun katseet käännetään ensi vuoden kertoimiin. Vuoden 2016 kertoimet ovat selvästi kuluvan vuoden kertoimia houkuttelevammat ja Inderesin ennusteilla lasketut P/E 17x sekä EV/EBITDA 10x ovat vain hieman pörssin yleisindeksin yläpuolella.

Kasvunäkymistä johtuen Verkkokauppa.com:lle tulisi sallia yleisindeksiä korkeampi arvostustaso. ”Näkemyksemme mukaan yhtiön osaketta tulisi hinnoitella selvällä preemiolla suhteessa muuhun pörssiin johtuen sen erinomaisista tuloskasvunäkymistä”, Inderes toteaa.

Inderes nostaa Verkkokauppa.com:n tavoitehinnan 33 euroon aiemmasta 32 eurosta ja nostaa suosituksen tasolle ”Lisää” aiemmalta ”Vähennä”-tasolta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös