Osakeanalyysit

Inderes: Outokumpu houkuttelevasti hinnoiteltu

Lähde: Outokumpu Oyj.

Lähde: Outokumpu Oyj.

Analyysitalo Inderes nostaa selvästi Outokummun osakkeen suositusta.

Outokummun toisen vuosineljänneksen tulos oli pettymys analyytikoiden odotuksiin nähden. Toisen kvartaalin oikaistu liikevoitto valui 25 miljoonaa tappiolle. Inderes oli odottanut 21,4 miljoonan euron tappiota ja konsensusennusteiden mukainen odotettu tappio oli vajaat 12 miljoonaa euroa.

Suurin pettymys oli yhtiön tuloskehitys Coil Americas -liiketoiminta-alueella, jonka operatiivinen tappio oli 50 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan rahavirta oli -41 miljoonaa euroa.

Inderesin mukaan tulosta suurempi pettymys oli kolmannen kvartaalin ohjeistus, sillä Outokumpu odottaa vertailukelpoisen liikevoiton pysyvän edelleen tappiollisena. Outokummun mukaan Amerikassa Aasian tuonnista johtuva paine jatkuu ja nikkelin matala hinta hillitsee tukkureiden ostoja, hinnoittelua ja markkinoiden toipumista. Aasian ja Tyynenmeren alueella markkinatilanne jatkuu vaikeana.

Outokummun tulosvaikeuksista huolimatta alkaa osakkeen hinta olla jo houkuttelevalla tasolla.

Yhtiön osakekurssi on laskenut rajusti ja tasepohjainen P/B-arvostuskerroin on laskenut vain 0,7:ään. Inderesin EV/EBITDA-kertoimet vuosille 2015 ja 2016 ovat 11 ja 6.

Outokummun hinnoittelu alkaa näyttää houkuttelevalta, mikäli yhtiö saa oikaistua Coll American edes nollatulokseen, Inderes toteaa.

Inderes korostaa kuitenkin teräsyhtiön korkeaa riskiprofiilia yhtiön velkaisuuden vuoksi.

Analyysitalo laskee Outokummun tavoitehinnan aiemmasta 4,60 eurosta 4,20 euroon, mutta nostaa suosituksen aiemmasta ”Vähennä”-tasosta ”Lisää”, tasolle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös