Markkinakommentit

Nihkeitä tuloksia ja muutama valopilkku

Tuloskausi on Suomessa ohi. Osakemarkkinat ovat tanakassa laskussa, mutta syyt tähän löytyvät muualta kuin tuloksista.

Tämän raportointikauden osalta tulospettymyksiä on ollut lukumääräisesti hieman enemmän kuin positiivisia tulosyllätyksiä. Yhteenlaskettu tulosyllätys on kuitenkin selvästi positiivinen (+8,0 %), mikä selittyy osittain Nokian selvällä tulosyllätyksellä.

Viimeisen tulosviikon positiivisin yllättäjä oli Technopolis, jonka liikevaihto oli 47,9 Me (analyytikoiden ennuste 41,9 M€) ja liikevoitto 23,4 M€ (ennuste 22,4 M€). Operatiivinen tulos vahvistui vertailukaudesta. Ensimmäisellä kvartaalilla alkanut positiivinen trendi vahvistui Q2:lla. Vuokratuotot kasvoivat voimakkaasti ja kulut pysyivät kurissa. Yhtiö päivitti 12.6.2015 näkymäarviotaan vuodelle 2015 ja arvioi liikevaihdon kasvavan 4 – 6 % ja käyttökatteen kasvavan 5 – 7 %.

Teimme kiinteistösijoitusyhtiöistä sijoitusidean kesäkuussa. Myös REIT-rahastoista löytyy mielenkiintoisia sijoituskohteita. Tässä kolme mielenkiintoista ETF:ää, joilla voi sijoittaa tehokkaasti REIT:eihin.

Muuten tuloskauden loppu tarjosi pettymyksiä. Finnairin tulos oli heikko, mutta loppuvuodelle odotellaan käännettä. Aspo kärsi Venäjän tilanteesta.

Suosimme tällä hetkellä poikkeuksellisen laajasti hajautettua sijoitussalkkua. Markkinatilanteesta tarkemmin tässä artikkelissa ja Markkinaympäristö nyt -osiossa (vain jäsenille).

Yrityslainat – korkea korkotuotto ja hajautushyöty

Vaihtoehtoiset sijoituskohteet ovat nyt institutionaalisten sijoittajien suosiossa. Osakemarkkinoilla on etenkin USA:ssa pitkä nousuputki ja valtionvelkakirjoista ja pörssiyritysten jvk-lainoista ei ole tarjolla korkotuottoa.

Sijoittaja Platinumissa on auki viisi mielenkiintoista lainasijoituskohdetta. Sijoittaminen pk-yritysten lainoihin tarjoaa hyvän vaihtoehdon tähän markkinatilanteeseen. Sijoittajan tulee kuitenkin hajauttaa sijoituksensa useaan kohteeseen, sillä lainasijoittamiseen liittyy aina luottotappioriski. Ennen sijoittamista tarkasta myös LUOTTOLUOKITUS ja SijoittajaRESEARCHin asettama minimikorkovaatimus.

NSF Telecom Ab on vuonna 2002 perustettu, Ericsson spin-off. Yrityksen hallituksella ja johdolla on yhteensä yli 200 vuotta kokemusta tietoliikennealasta. Yritys tarjoaa teleoperaattoreille liiketoimintakriittiisiä lisäarvopalveluita ja laskutusratkaisuja.

Yritys hakee siltalainaa Tekes-projektinsa loppuunsaattamiseksi. Projektin avulla yritys hakee uutta kansainvälistä kasvua laiteviestinnän ratkaisuista. Yritys tarjoaa vuoden mittaiselle lainalleen 8,5 % koron. Lainalla on kaksi eri takaajaa, jotka takaavat lainan yhteensä 100%.

Oy Automotive Technology Europe Ltd maahantuo TPMS-järjestelmää, joka tuottaa kuljettajille ja kuljetusyrityksille reaaliaikaista tietoa renkaiden kunnosta. Yrityksen maahantuoma järjestelmä on maamme markkinoiden ainoa langaton järjestelmä, ja sen asentaminen ja käyttöönotto on erittäin nopea prosessi.

Yritys on solminut toimitussopimuksen uuden asiakkaan kanssa räätälöidystä ratkaisusta, jossa langaton rengaspaineen seurantajärjestelmä personoidaan uuden asiakkaan käyttöön sopivaksi. Tämä projekti aiheuttaa yritykselle aloituskustannuksia, jotka voidaan laskuttaa asiakkaalta vasta toimituksen jälkeen. Projektin toteuttamisen nopeuttamiseksi Oy Automotive Technology Europe Ltd hakee Fundusta 30 000 euron rahoitusta neljän kuukauden ajalle ja tarjoaa hakemalleen rahoitukselle 11,00 % vuotuisen koron.

IQ Payments Oy kehittää turvallisia mobiilimaksamisen ratkaisuja esimerkiksi julkisen liikenteen tarpeisiin. IQ Payments on johtava maksupalveluiden tarjoaja MaaS (mobility-as-a-service)-sektorilla. Yrityksen ohjelmisto toimii kaikilla yleisillä mobiilialustoilla ja on vapaasti ladattavissa sovelluskaupoista ja Amazon.com-kaupasta. iQ Payments Oy on Suomen teknologiajohtaja joustavien mobiilimaksamisen ratkaisuissa liikkumispalveluiden tuottajille.

Yritys hakee toista 50 000€ siltarahoitusta Tekes-projektilleen ja tarjoaa lainalleen 8,00 %:n koron.

Oviku Oy on syksyllä 2013 perustettu lukitukseen ja turvallisuuteen liittyviä innovaatiota kehittävä ja kaupallistava yhtiö. Oviku tarjoaa ainutlaatuista lisäturvaa ulko- ja sisäovien lukitsemiseen. Patentoidut, jälkiasennettavat tuotteet tekevät lukoista entistäkin varmempia, jolloin kulku ovista on aina hallinnassa.

Oviku Oy hakee 50 000€ – 100 000€ käyttöpääomarahoitusta innovatiivisten tuotteidensa markkinointiin ja tuotannollistamiseen. Yrityksellä on jo voimassa olevat jälleenmyyntisopimukset suurimpien suomalaisten rautakauppaketjujen kanssa.

SEP Solutions suunnittelee, valmistuttaa, markkinoi ja myy innovatiivisia vauvamonitorointilaitteita vastaamaan selkeään kysyntään laadukkaammille ja monipuolisimmille vauvanhoitoratkaisuille, joita nykyajan vanhemmat haluavat. Laitteen toiminnallisuuksiin lukeutuu mm. reaaliaikaisen videostriimin etäkäyttömahdollisuus mistä ja milloin tahansa, lapsen päivittäisten toimintojen seuranta, sekä lapsen kasvun ja kehityksen dokumentointi. Perheomisteinen yritys on perustettu 2012. Lisätietoja:sepsolutions.fi

Yritys hakee Tekes-päätöstä vastaan siltarahoitusta ja tarjoaa vuoden mittaiselle lainalleen 11 % koron. Lainalla on 100 % takaus omistajayrittäjiltä.

Artikkeli on alunperin julkaistu Sijoittaja.fi-sivustolla 20.8.2015.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös