Osakeanalyysit

Onko tämä kasvuyhtiö seuraava yritysostokohde?

Okmeticilla on vahva asema sensoriliiketoiminnassa, jonka kasvunäkymät ovat kovat.

Okmeticin viimeaikainen kehitys – erityisesti tämän vuoden toisella kvartaalilla – on ollut hyvin myönteistä, sillä Okmeticin pääliiketoiminta (sensorit) on kovassa kasvussa, toteaa FIM aamukatsauksessaan.

Sijoituspalvelutalon mukaan sensorimarkkina maailmanlaajuisesti on vain murto-osa (USD 10 mrd vs. USD 355 mrd) suuremmasta puolijohdemarkkinasta, jolle puolestaan on ominaista matalampi kasvu, kova hintapaine ja hintojen suuret heilahtelut. Sensorimarkkinan kasvu 7-17 prosenttia on selvästi puolijohdemarkkinoiden 2-5 prosentin kasvua nopeampaa.

Okmeticilla on sensoreissa vahva kilpailuasema.

FIM:n mukaan bulkkimainen puolijohdetoimiala on hyvin pääomaintensiivistä, kun taas sensoreissa osaamisella, laadulla ja saatavuudella on kriittinen merkitys. ”Okmetic on sensoreissa hyvin vahva ja on siksi harvinainen hyvää voittoa tekevä puolijohdealalla toimiva yritys. Toisin kuin puolijohteissa, sensoreissa ei ole ollut suurta hintaeroosiota: sensoreista saatava hyöty ja lisäarvo on niin suuri, ettei hinta ole niin tärkeä kilpailutekijä kuin tekniset ominaisuudet, laatu ja saatavuus”, FIM toteaa.

Sensoreiden käyttö on jo hyvin yleistä kännyköissä ja tableteissa, mutta yleistyy FIM:n mukaan nopeasti mm. älykelloissa, autoteollisuudessa, terveydenhuollon instrumenteissa kuin myös teollisuudessa.

Okmetic saattaa olla myös potentiaalinen yritysostokohde.

”Okmetic pitää 2.10. pääomamarkkinapäivän Helsingissä, jonka uskomme lisäävän sijoittajien kiinnostusta osakkeeseen”, FIM toteaa. ”Pidämme Okmeticia mahdollisena yritysostokohteena kovan osaamisensa, asiakassuhteidensa, pienen kokonsa, omistajarakenteensa sekä kohtuullisen arvotuksensa takia.”

FIM ennustaa Okmeticin liikevaihdon kasvavan tänä vuonna 88 miljoonaan euroon viime vuoden 74 miljoonasta eurosta. Kovista kasvunäkymistä huolimatta Okmeticin P/E-kerroin FIM:n tämän vuoden tulosennusteella on alle 15 ja ensi vuoden tulosennusteella vajaat 13.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös