Osakeanalyysit

Cargotec – vahva tilauskanta lisää luottamusta tulospotentiaaliin

Cargotecin kolmannen vuosineljänneksen tulos ylitti reippaasti odotukset.

Cargotecin kolmannen neljänneksen tulos ylitti odotukset peräti viidellä prosentilla, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.

”Myös liikevaihto oli odotuksia hieman vahvempi, mutta myönteisimmän yllätyksen tarjosi hyvä tilauskertymä neljänneksen aikana”, pankki toteaa. Nordean mukaan uudet tilaukset ylittivät analyytikoiden konsensusennusteen lähes 10 prosentilla pitkälti satamaratkaisuja tarjoavan Kalmarin johdolla.

”Cargotecin kolmesta liiketoiminta-alueesta pienimmän yllätyksen tarjosi laivankäsittelyratkaisuja toimittava MacGregor. Laivapuolen kannattavuus jäi hieman ennusteista, mutta uusia tilauksia kirjattiin kuitenkin odotusten mukaisesti.”, Nordea toteaa.

Cargotec piti koko vuoden ohjeistuksensa ennallaan, ja kehui Kalmarin ja Hiabin kehitystä. MacGregorin näkymiä sen sijaan painavat odotetusti maailmanlaajuinen laivatilausten lama sekä varsinkin öljyteollisuudelle suunnattujen offshore-alusten heikko kysyntä.

Nordean mukaan Cargotecin tulos oli kokonaisuutena hyvä, ja vahva tilausvirta lisää luottamusta yhtiön lähitulevaisuuden tulospotentiaaliin. ”Maailmankaupan hidastuminen varjostaa tosin yhä näkymiä osaltaan. Cargotecin osake nousi eilen 10,5 %, mitä voidaan pitää oikeutettuna vahva tulos huomioiden”, pankki toteaa.

Cargotec-osakekurssi-102015

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös