Osakeanalyysit

Oriola-KD julkisti vahvan tuloksen – pankilta edelleen ostosuositus

Handelsbanken antaa Oriola-KD:n vahvan osavuosikatsauksen jälkeen edelleen Osta-suosituksen.

Oriola-KD:n liikevaihto jatkuvissa liiketoiminnoissa laski kolme prosenttia vuoden takaisesta ja oli sekä Handelsbankenin että konsensuksen ennusteita heikompi.

Sen sijaan tulos ilman kertaluonteisia eriä oli Handelsbankenin ennusteita parempi, mutta jäi konsensusennusteesta.

”Segmenteistä Suomi oli hieman odotuksiamme heikompi, mutta Ruotsissa tuotot ylittivät niukasti ennusteemme”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Toimitusjohtaja Eero Hautaniemi totesi osavuosikatsauksen yhteydessä Ruotsin markkinoista seuraavaa:

”Ruotsin vähittäiskaupan kannattavuutta tuki reseptivapaiden lääkkeiden ja terveydenhuollon kuluttajatuotteiden myynnin kasvu vertailukaudesta sekä kustannusrakenteen hallinta. Vähittäiskaupan kannattavuutta rasitti vertailukautta merkittävästi alhaisempi lääkkeiden rinnakkaistuonti sekä Ruotsin viranomaisten toteuttamat hinnanalennukset vuoden 2014 neljännellä vuosineljänneksellä ja vuoden 2015 toisella vuosineljänneksellä.”

Suomen tukkukaupassa Oriola-KD uudisti kolmannella vuosineljänneksellä merkittävät monivuotiset yhteistyösopimukset MSD:n ja Orifarmin kanssa. Tulos parani pääasiassa kasvaneen volyymin ja palvelumyynnin ansiosta.

Ohjeistuksen yhtiö piti ennallaan eli odottaa tasaista liikevaihtoa ja tuloksen ilman kertaluontoisia eriä paranevan. ”Mielestämme ohjeistus on rohkaiseva, vaikka Ruotsissa tuottavuus hieman kärsiikin”, Handelsnbanken toteaa.

Handelsbankenin tavoitehinta Oriola-KD:n osakkeelle on viisi euroa. Tavoitehinta on reippaasti nykykurssia korkeampi. Oriola-KD:n markkina-arvo on noussut rajusti syksystä 2014 lähtien.

Oriola-KD-osakekurssi-102015

Kommentoi
Ylös
>