Kumppaniblogit

Kannattaako nyt ostaa Nordeaa?

Nordean tulos jäi markkinoiden odotuksista, ja osakkeen hinta on noin 5 prosentin laskussa. Onko nyt hyvä hetki sijoittaa Nordeaan? 

Useimmat sijoittajat pohtivat asiaa osakekurssin ja osinkotuoton kautta. Jos nyt ostaa kympillä, niin nouseeko osake loppuvuoden aikana? Kannattaako nyt kuitenkin odottaa, jos osaketta saa kuitenkin lähipäivinä selvästi halvemmalla? Kasvaako ensi kevään osinko lievästä tulospettymyksestä huolimatta?

Lähiajan kurssikehitystä voi vain arvailla, mutta yrittäjistä ei näytä olevan pulaa. Nordean kurssi nousee, laskee tai se pysyy jotakuinkin ennallaan. Minulle oikea kysymys kuuluu: mikä on Nordean arvo? Jos oman arvioni mukaan Nordean hinta on selvästi alle yhtiön arvon, niin teoriassa voisin ryhtyä yhtiön omistajaksi. Handelsbanken on kuitenkin pankkitoimialan paras yhtiö, joten miksi tyytyisin huonompaan?

Ruotsin asuntokupla on suuri riskitekijä pankkiosakkeille. En tiedä kuinka kuplasta selvitään, mutta se saa minut sen verran varovaiseksi, että en nykyhinnoin osta lisää Handelsbankenia, kun hintakaan ei ole selvästi houkutteleva verrattuna pankin arvoon. Nordeaan tuskin sijoittaisin, vaikka hinta halventuisi selvästi.

Mika Hyttinen, sijoituskirjailija

Artikkeli on alun perin julkaistu Tinpie-sivustolla 21.10.2015.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös