Indikaattorit

Valoa tunnelissa – konkurssit vähenivät reippaasti

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–syyskuussa 2015 pantiin vireille 1 971 konkurssia, mikä on 14,8 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 8 312, mikä on 22,2 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrä väheni teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät rakentamisen päätoimialalla. Alalla pantiin tammi–syyskuussa vireille 417 konkurssia, mikä on 98 konkurssia (19,0 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Myös toimintansa lopettaneiden yritysten määrä on laskussa.

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä toimintansa lopetti 5 800 yritystä. Lopettaneiden yritysten lukumäärä väheni 2,3 prosenttia verrattuna vuoden 2014 ensimmäiseen neljännekseen, jolloin toimintansa lopetti 5 939 yritystä.

Lopettaneiden yritysten osuus koko yrityskannasta oli 1,7 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös