Sijoitusideat

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun tämän hetken kuumimmat poiminnat

Sijoittaja.fi-palvelun suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeiden kehitys on ollut selvästi markkinaindeksiä parempaa.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun tavoitteena on antaa suomalaisille osakesijoittajille ideoita siihen, mihin Suomi-osakkeisiin sijoittaa. Vertailua voi tehdä joko kokonaispisteiden perusteella tai yhtiöiden eri ominaisuuksien perusteella.

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) jatkavat hyvää kehittymistään (+38,7 % / +29,8 % / +27,1 %) ja tuottaneet keskimäärin selvästi indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 10,9 %, keskisuuret 14,5 % ja pienet 21,2 %.

20151015-suomiosakkeet

TOP 10-osakkeiden ja indeksien kehitys lokakuun alussa

TOP 5 -osakekorimme on pitänyt hyvin pintansa nousevilla markkinoilla. Yleisindeksi on ensimmäisen kahden viikon aikana noussut 6,3 %, kun TOP 5 -osakekorimme nousi 4,1 %. Myös TOP 5 sekä TOP 10 -osakesalkkumme pärjäsivät hyvin (+4,3 % ja +3,8 %). Keskisuurten ja pienten yhtiöiden indeksit nousivat hieman vähemmän: +2,0 % ja +2,7 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 30.9.2015) ja osakkeiden kehitys lokakuun alkupuolella 30.9.-15.10.2015 Katso uusi TOP-lista täältä!:

20151015-suomitoposakkeet

Poiminnat Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkikolmikko pysyi samana. Kärkeen nousi jälleen kerran Raute, joka saa täydet pisteet tulosmomentista ja -arvostuksesta.

Nordea tipahti listan toiselle sijalle. Nordean kurssi on ollut jo useamman kuukauden laskuvoittoinen, mikä näkyy huonoina pisteinä työkalun kurssikehityksessä. Nordea on täyden kympin laatuyhtiö. Keskinkertaiset pisteet Nordea saa kurssiherkkyydestä, eli Nordean kurssi on heilahtelevaa sorttia. Muista osa-alueista Nordea saa vähintäänkin kohtalaiset pisteet.

Alma Media pitää kahdeksatta sijaa TOP 10:ssä. Kurssi on ollut noususuunnassa siitä lähtien, kun Alma Media ilmoitti yhdistymisaikeistaan Talentumin kanssa. Kurssikehityksestä, -herkkyydestä ja kokonaisriskistä Alma Media saa ysin. Tasearvostusperusteisesti Alma saa kohtalaisen heikon arvosanan.

Sponda ja Technopolis ovat TOP-10 listan jaetulla 3. sijalla. Tasearvostuksellisesti molemmat saavat kympin ja tuloksen perusteella molemmat ovat hyviä suorittajia. Spondaa ja Technopolista on rankaistu huonosta kurssikehityksestä.

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Tuloskausi

Tuloskausi on käynnissä. Olemme julkaisseet alkavasta tuloskaudesta kolme artikkelia:

Artikkeli on julkaistu alunperin Sijoittaja.fi-sivustolla 16.10.2015.

Kommentoi
Ylös
>