Markkinakommentit

Tuloskausi alkamassa – Nordea ennustaa näille yhtiöille tulosparannusta

Kolmannen vuosineljänneksen tuloskaudella pörssiyhtiöiden liikevaihdon kasvu jää olemattomaksi, ennustaa Nordea.

Nordean mukaan edellistuloskausilta tutun teeman odotetaan jatkuneen myös Helsingin pörssin kolmannella vuosineljänneksellä. “Liikevaihtojen kasvu on olematonta tai loivasti laskevaa, mutta yhtiöiden tuloskunto on silti vahvalla tasolla”, pankki toteaa maanantain markkinakommenteissaan.

Nordea ennustaa suomalaisyhtiöiden liikevaihtoihin laskua 2,8 prosenttia viime vuodesta. Pörssiyhtiöiden liikevoittopotin Nordea ennustaa kuitenkin paisuvan kaksi prosenttia viime vuoteen verrattuna, sillä yhtiöiden tuloskunto on vahvalla tasolla mm. tehostustoimien, valuuttahyötyjen sekä maltillisten kustannuspaineiden ansiosta.

Yhtiöistä pankki ennustaa Nesteen, metsäsektorin ja konepajojen kasvattavan tulospottia.

“Nesteen odotetaan kasvattaneen liikevoittoaan yli kolmanneksella vuodentakaisesta ja raportoivan kaikkien aikojen korkeimman Q3-tuloksen. Matala öljynhinta on lisännyt polttoaineiden kulutusta, minkä ansiosta jalostusmarginaalit olivat loppukesän aikana poikkeuksellisen korkeat. Vuoden takaisesta vertailukaudesta raakaöljy on laskenut peräti 50 %, mutta Helsingin pörssissä suoraan öljynhinnasta kärsiviä yhtiöitä on tunnetusti niukasti”, pankki summaa.

Suhteessa vuodentakaiseen iso muutos on tapahtunut myös valuuttakursseissa. Euro oli kolmannella neljänneksellä keskimäärin 16 prosenttia vertailukautta heikompi suhteessa dollariin. “Tästä saavat tukea mm. metsäyhtiöt, joista isointa kasvua ennustetaan Metsä Boardin tulokseen. Kartonkiyhtiön liikevoittoon odotetaan yli 60 %:n kasvua”, Nordea arvioi.

Nokia ja halvasta energian hinnasta kärsivä Fortum puolestaan painavat koko pörssin tulospottia alaspäin. Myös Outokumpu etenee mollivoittoisesti, sillä pankki odottaa sen tappion syvenevän.

Lukumääräisesti Nordea odottaa tuloskasvattajia kuitenkin olevan Helsingin pörssissä tuloksen pudottajia enemmän.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös