Osakeanalyysit

It-yhtiö Solteq – kova tuloskasvu houkuttelevalla arvostustasolla

Analyysitalo Inderes pitää IT-yhtiö Solteqin arvostustasoa houkuttelevana kovaan tuloskasvuodotukseen nähden.

”Descom-yritysosto nosti Solteqin eturintamaan nopeasti kasvavissa monikanavaisen kaupankäynnin ja digitaalisen markkinoinnin palveluissa”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderesin näkemyksen mukaan Descom-yritysosto oli myös arvostusnäkökulmasta onnistunut, huomioiden hankinnan kustannukset, kulusynergiat ja suhteellisen pieni diluutio.

Solteq päivittää parhaillaan strategiaa, jonka kulmakivinä analyysitalo uskoo olevan nopean orgaanisen kasvun, tarjoomaa täydentävät yritysostot, kansainvälinen laajentuminen ja pääomarakenteen vahvistaminen.

Inderes uskoo yhtiön myyvän Palvelujen toiminnanohjausliiketoiminnan tässä yhteydessä.

Analyysitalo ennustaa Solteqille jämäkkää tuloskasvua: ”Vaisusta yleisestä taloustilanteesta huolimatta ennustamme yhtiön tuplaavan operatiivisen tuloksen lähivuosina. Kasvua ja kannattavuutta tukevat ennusteessamme noin 2 MEUR:n kulusynergiat, uusien liiketoiminta-alueiden vahvat kasvunäkymät ja yhtiön vahvistunut kilpailukyky.”

Lisäksi Solteqin arvostustaso on Inderesin mielestä houkutteleva kasvunäkymiin suhteutettuna ja verrokkeihin verrattuna. Osakkeen lähes 30 prosentin alennus verrokkeihin nähden on kohtuuttoman suuri, Inderes arvioi.

Inderes toistaa digitaalisen kaupankäynnin palveluyhtiö Solteqin ”Lisää”-suosituksen ja nostaa tavoitehinnan 2,10 euroon aiemmasta 2,0 eurosta.

Kommentoi
Ylös
>