Indikaattorit

Sijoittaja, varaudu USA:n korkojen nousuun

Markkinat uskovat yhä lujemmin USA:n keskuspankin nostavan ohjauskorkoa joulukuussa.

“Vielä pari kuukautta sitten monella taholla pohdittiin, onko pitkään tuloillaan USA:n keskuspankin (Fed) koronnosto siirtymässä ensi vuoden puolelle ja mahdollisesti jopa määrittelemättömään tulevaisuuteen. Tätä kirjoitettaessa markkinoiden antama todennäköisyys ohjauskoron nostolle joulukuun 16. päivän Fedin avomarkkinakomitean kokouksessa oli pitkälti yli 60 %”, toteaa sijoituspalvelutalo FIM markkinakatsauksessaan.

FIM:n mukaan yksi merkittävimmistä syistä markkinaodotusten täyskäännökselle olivat viimeisimmät, talouden vahvuudesta kertovat luvut USA:n työllisyyskehityksestä. “Fed on jatkuvasti toistanut, että korkoliikkeet ovat riippuvaisia talouslukujen kehityksestä. USA:n talouden tilasta kertovat myös Fedin edustajien taholta viime aikoina tulleet viestit, joiden mukaan rima koronnostojen käynnistämiselle on matalalla.”

Toinen, vähintäänkin yhtä merkittävä syy markkinoiden viime aikojen paremmalle kehitykselle on FIM:n mukaan yleisen globaalin talouskasvun momentumin säilyminen sitkeästi kohtalaisena, vaikka kasvuvauhti onkin ollut monien maiden osalta hidastumassa.

“Kun vielä syyskuussa Fedin pääjohtaja varoitteli globaaliin talouskuvaan ja etenkin Kiinaan liittyvistä riskeistä, oli tämä huolenaihe poistunut Fedin lokakuun kokouksesta annetuista viesteistä”, FIM toteaa.

Myös viimeisimmät talousindikaattorit ovat FIM:n mukaan osoittaneet, että alkusyksyn konsensus globaalin talouden kehityksestä, mukaan lukien Kiinan tilanne, oli liian pessimistinen.

“Vaikka kehittyvien maiden heikkous on näkynyt kehittyneidenkin maiden maailmankauppaan sidoksissa olevilla sektoreilla, kasvu isomman osuuden taloudesta omaavilla kotimaisilla sektoreilla on jatkunut hyvänä. Toistaiseksi näyttää vahvasti siltä, että Aasian vuosien 1997–1998 valuuttakriisin kaltaisesti, kehittyvien maiden heikkous ei tälläkään kertaa ole suistamassa länsimaita pois kasvu-uralta.”

Tässä tilanteessa sijoituspalvelutalo uskoo Fedin “onnistumisen” vihdoinkin nostaa korkoa tulkittavan signaaliksi luottamuksesta talousnäkymiin ja vaikuttavan siksi positiivisesti talous- ja tuloskasvuodotuksiin ja sitä kautta myönteisesti myös markkinakehitykseen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös