Talouden trendit

Maria Sharapova maksaa dobing-kärystään kovan hinnan

Maailman parhaiten ansaitseva naisurheilija menettää suurimman tulonlähteensä käryn vuoksi.

Maria-Sharapova-dobing-skandaali-032016

Maailman parhaiten ansaitseva naisurheilija menettää suurimman tulonlähteensä käryn vuoksi.

Tenniksen venäläinen tennistähti Maria Sharapova piti maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa kertoi antaneensa positiivisen doping-näytteen Australian avointen yhteydessä.

Sharapova kertoi käryn johtuneen WADA:n muutoksista kiellettyjen aineiden listalla. Doping-rikkomus tuli mildronaatista, toiselta nimeltään meldonium.

Lääke on kehitetty Latviassa suojaamaan rasituksessa sydäntä hapenpuutteelta. Itä-Euroopan maissa sitä on käytetty lääkkeenä sydäninfarktin yhteydessä.

Sharapova on tenniksen viisinkertainen Grand Slam -voittaja.

Sharapova on maailman parhaiten ansaitseva naisurheilija. Hän ansaitsi viime vuonna lähes 30 miljoonaa dollaria, josta suurin osa tuli sponsoreilta.

Sharapovaa tulee menettämään tenniksen palkintorahoja, sillä odottaa kovimmillaan neljän vuoden kilpailukielto. Yleensä ensimmäistä kertaa doping-aineita käyttäneelle urheilijalle langetetaan kahden vuoden kilpailukielto.

Suuremmat tappiot tulevat kuitenkin sponsorirahojen menetyksistä.

Dobing-käryn vuoksi Sharapova menettää roiman osan sponsorirahoistaan. Kauppalehti kertoi eilen, että autonvalmistaja Porsche on katkaissut kaiken yhteistyön pelaajan kanssa. Yhtiö ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä asiasta.

Tennistähden muut tukijoita ovat olleet urheiluvälinevalmistaja Nike, kosmetiikkayhtiö Avon ja kellomerkki Tag Heuer. Myös nämä yhtiöt ovat jäädyttäneet sponsorihanat Sharapovalle.

Nikella on ollut ongelmia myös muiden sponsoroitavien urheilijoiden kanssa. Sillä on ollut sponsorisopimus esimerkiksi yleisurheilija Oscar Pistoriuksen kanssa, joka tuomittiin vankeuteen vaimonsa murhasta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös