Rahastotietoa

Sijoitusammattilaiset hävisivät jälleen indeksille

paini-tappio-häviö-032016

Amerikkalaistutkimus osoittaa jälleen, etteivät aktiivisesti hoidetut sijoitusrahastot pysty kampittamaan indeksituottoa.

S&P Dow Jones Indices osoitti tutkimuksessaan, että 66 prosenttia suurimpia jenkkiosakkeita ostavien sijoitusrahastojen johtajista hävisivät viime vuonna tuotoissa vertailuindeksinä olleelle S&P 500 -indeksille.

Keskiviikkona julkaistu raportti kertoo myös, että keskisuurten rahastojen johtajista 57 prosenttia ja pienyhtiöiden rahastojen johtajista 72 prosenttia hävisivät vertailuindeksille.

Jostain syystä Yhdysvaltojen ulkopuolelle ja kehittyviin markkinoihin sijoittavat rahastot voittivat vertailuindeksinsä viime vuonna.

Mitä pitemmältä ajanjaksolta vertailu tehdään, sitä surullisemmalta sijoitusrahastojen suoritus näyttää. Viimeisen viiden vuoden aikana peräti 82 prosenttia suurten yritysten rahastojen johtajista hävisi indeksille, ja 10 vuoden ajanjaksolla häviäjiä oli 82 prosenttia.

Sijoittajat ovat Yhdysvalloissa havahtuneet aktiivisesti hoidettujen rahastojen kehnoon kykyyn luoda lisäarvoa sijoittajille osakepoiminnalla. Viime vuonna sijoitusrahastoista hävisi 174 miljardia dollaria pääomia.

Varoja siirtyi passiivisesti hoidettuihin indeksirahastoihin ja ETF:iin. Uutistoimisto Bloombergin mukaan esimerkiksi matalien hallintokustannusten indeksirahastoistaan tunnettu Vanguard houkutteli ennätykselliset 236 miljardia dollaria uusia pääomia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös